New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 324 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Lasik (ooglaseren)
pijl rechts Behandelingen

Lasik (ooglaseren)
Categorie: Ogen

Lasik staat voor "Laser Assisted in Situ Keratomileus" afgekort LASIK. De behandeling is in Griekenland voor het eerst toegepast. en zijn weg via Izmir en Milaan naar de rest van Europa en Amerika. De LASIK behandeling houdt in dat de vorm van het hoornvlies door een excimer laser wordt veranderd onder het oppervlak. Door middel van een zogeheten microkeratoom wordt een flapje van ca. 160 micron dun) gemaakt wat aan één kant blijft vastzitten. Dit flapje wordt opzij geklapt waarna de excimer laser de vorm van het hoornvlies verandert. Nadat het flapje is teruggeklapt gaat het herstel beginnen. De LASIK-methode is vooral bedoeld voor een bijziendheid vanaf ongeveer S-4.00 tot en met ongeveer S-10.00 dioptrieën. De behandelmogelijkheden zijn mede afhankelijk van de dikte van het hoornvlies. Met behulp van deze methode is het ook mogelijk om hyperopie (verziendheid) te behandelen tot ongeveer een sterkte van S+4.00 dioptrieën

   
Variaties en technieken:

Hoe werkt LASIK?
Net als bij de andere methodes wordt eerst het oog met druppels verdoofd. Vervolgens snijdt een kleine apparaat (micro-keratoom) een dun laagje (flapje) van het hoornvlies. Dit flapje blijft voor een deel aan het hoornvlies vastzitten.
Vervolgens wordt dit flapje opgetild en omgeklapt. Ook bij deze methode wordt de laser ingezet om uw oog in de juiste vorm te plaatsen.

   
Plaats van incisie & details: Er wordt een klein flapje rond het hoornvlies gesneden dat wordt opengeklapt. Het blijft aan één kant aan het hoornvlies vastzitten.
   
Verdoving: d.m.v. druppels in het oog
   
Duur:
   
Na de ingreep: Na het laseren wordt het flapje weer op zijn plaats gelegd en het oog gespoeld. Het flapje zuigt zichzelf direct vast aan het oog waardoor hechtingen niet nodig zijn. Niet alleen de refractiefout (brilsterkte) bepaalt de kwaliteit van het beeld, ook de natuurlijke vorm van het oog speelt hierin een belangrijke rol.
   
Risico's: Hoornvliesdefect, beschadiging hoornvliesflap, decentratie van de laserbehandeling, onregelmatig astigmatisme, hoornvliesplooien, diffuse intralamellaire keratitis, epitheliale ingroei, infectie in het hoornvlies, keratectasie, droge ogen, glare, halo’s, onder- en overcorrectie. meer lezen pijl rechts
   
Zichtbaarheid van resultaat: Direct
   
Verzekering: Klik hier voor richtprijzen pijl rechts
   
 
Filmpjes over de LASIK-methode pijl rechts

Meer lezen
pijl rechts artikelen:
pijl rechts behandelingen:
Lensimplantatie  
Lasik (ooglaseren)  
Lasek / PRK (ooglaseren)  
pijl rechts video's:
Video consult ooglidcorrectie met uitleg van Dr. Jeroen Stevens  
Ooglaseren: behandeling  

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border