New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 65 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Fillers / vulmiddelen (tijdelijk effect)
pijl rechts Behandelingen

Fillers / vulmiddelen (tijdelijk effect)
Categorie: Gezicht

Rimpels ontstaan doordat collagene en elastine vezels verloren zijn gegaan door huidveroudering, UV-straling en/of vochtverlies. Daardoor zijn er rimpels in vele soorten, lengtes en dieptes. Iedere rimpel is anders en vraagt om een specialistische aanpak. Daarom zijn er verschillende behandelingsmogelijkheden om rimpels effectief te verminderen. Restylane en Bioinblue en voorbeelden van afbreekbare (tijdelijke) fillers. Er wordt hierbij vulmateriaal direct onder de rimpel aangebracht, waardoor het verlies van de huid wordt gecompenseerd. Door de komst van nieuwe, veilige en betere vulmaterialen, kunnen ingrijpende operaties, zoals een facelift, worden uitgesteld of zelfs achterwege blijven. Injectables (opvulmaterialen) zijn speciaal voor verfraaiing van uw lippen of voor plaatselijke behandeling van rimpels in uw gezicht. U kunt hierbij denken aan de neus-lippen lijn, fronsrimpels op het voorhoofd, kraaienpootjes bij de ogen of rimpels rond de mond. Afhankelijk van de diepte en de lengte van een rimpel wordt er gekozen voor een bepaald middel. Botox en Dysport zijn geen opvulmaterialen maar gaan rimpels tegen door het blokkeren van prikkeloverdracht van een zenuw naar een spiertje in ons gezicht. Ze zijn daarom vooral geschikt om overmatige mimiek- of expressierimpels gedurende een lange periode uit te schakelen.

   
Variaties en technieken:

Beautical
Beautical is een hydrogel op basis van polyacrylamide die oplosbaar is. De filler wordt net onder de huid geïnjecteerd en werkt net zoals de permanente filler Bio-Alcamid. Alleen Beautical is een tijdelijke filler die door het lichaam wordt afgebroken. Beautical is zeer precies in de huid aan te brengen.

Bioinblue
Bioinblue is een biologisch afbreekbaar vulmiddel. Bij de vulmiddelen (fillers) voor rimpels en volumeverbetering worden twee soorten onderscheiden: biologisch afbreekbare en biologisch niet-afbreekbare. Biologisch afbreekbaar betekent dat na verloop van tijd de filler weer verdwijnt en de behandeling voor een blijvend resultaat geregeld herhaald zal moeten worden. Bioinblue is een transparante, injecteerbare gel, die voor 92% uit water bestaat dat gebonden is aan 8% polyvinyl alcohol. Er zijn twee varianten: Bioinblue light line voor lippen, fijne lijntjes en acnelittekens en Bioinblue regular voor diepere plooien en volumeverbetering. Beide varianten zijn heel precies te doseren en na de behandeling niet voelbaar.
(Bioinblue is niet meer verkrijgbaar in Nederland)

Esthélis
Esthélis is een tijdelijke filler op basis van hyaluronzuur. In het lichaam komt dit zuur al in verschillende concentraties voor. Het zorg voor de binding van water in de huid en stimuleert de elasticiteit van de huid. Esthélis wordt met een dunne naald in kleine hoeveelheden vlak onder de huid geïnjecteerd. Het resultaat blijft ongeveer 8 maanden zichtbaar.

Evolence
Evolence is een gereticuleerd collageen, dat geschikt is voor het opvullen van diepe rimpels in het gezicht en lipvergroting. Met een werkingsduur van 12-15 maanden is Evolence een van de langst houdende tijdelijke fillers.

Hylaform
Hylafrom is een visco-eslastische gel die gevormd wordt uit natuurlijk hyaluronzuur. Hylaform corrigeert zachte oneffenheden van de huid zoals rimpels en littekens. Het effect is niet blijvend, maar kan tot 3 tot 6 maanden zichtbaar blijven. Herhaling is probleemloos.

Juvederm
Juvederm is een injectable die niet van dierlijke afkomst is. Het geeft een natuurlijk resultaat en voelt goed aan. Juvederm heeft langdurige resultaten van 6 tot 8 maanden. Het resultaat blijft zo lang omdat juvederm de enige huidvuller is met een hoge concentratie van hyluronic zuur.

Laresse
Laresse is een gel die bestaat uit twee natuurlijke polymeren: CMC en PEO (carboxymehtylcellulose & polyethylene oxide). De filler bevat helemaal geen bactieriele of dierlijke componenten. Laresse herstelt het volume van het gezicht en vervaagt fijne lijntjes en rimpels. Het effect is niet blijvend, het resultaat blijft 6 tot 9 maanden zichtbaar. Na deze periode kan de behandeling probleemloos herhaald worden om opnieuw het gewenste resultaat te bereiken.

Perlane
Perlane is een versie van Restylane, maar dan met meer moleculen hyaluronzuur per ml. Perlane is een injectable waarmee de contouren van het gezicht veranderd kunnen worden door middel van onderhuidse inspuitingen. De biologisch afbreekbare filler is een combinatie van water en gel waarin hyaluronzuur is verwerkt.

Radiesse
Radiesse is een middel om diepere rimpels in het gezicht op te vullen, acne littekens te verminderen en gezichtscontouren te verbeteren door onderhuidse inspuiting. U kunt hierbij denken aan het versterken van uw kaaklijn, verbetering van de contouren van uw kin of een niet-chirurgische neuscorrectie.

Restylane
Restylane is een gel waarmee lijntjes en plooien in het gezicht verminderd worden door middel van onderhuidse inspuitingen. De afbreekbare filler is een combinatie van water en een gel, waarin hyaluronzuur is verwerkt. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en is bekend als NMF ofwel Natural Moisturizing Factor. Hyaluronzuur zorgt voor de binding van water in de huid en geeft haar daarmee soepelheid en veerkracht. Voor het gebruik in Restylane wordt het hyaluronzuur op een natuurlijke basis gemaakt volgens moderne biotechnologische principes. Deze stof is volkomen zuiver en kan geen allergische reacties geven. Na ongeveer zes maanden wordt het ingespoten hyaluronzuur opgenomen door het lichaam. Het resultaat is dus van tijdelijke aard. Inspuiting met hyaluronzuur kan zonder problemen herhaald worden.

Rofilan
De werkzame stof hyaluron is een natuurlijk bestanddeel van de menselijke huid. Rofilan vult het verminderde natuurlijke hyaluron aan. Hierdoor krijgt de huid haar volume en elasticiteit terug en verdwijnen de rimpels. Het effect blijft ca. 4-6 maanden.

Surgiderm
Surgiderm is en tijdelijke filler op basis van Hyaluronzuur. Het is de “opvolger” van Juvederm. Surgiderm bevat geen dierlijke ingrediënten en is volledig biologisch afbreekbaar. Het lichaam herkent Surgiderm als lichaameigen stof dus zal het materiaal niet afstoten. Het resultaat is direct zichtbaar en het geeft een natuurlijk en langdurig resultaat. Het is een relatief pijnloze behandeling omdat er zeer dunne naaldjes gebruikt kunnen worden.

Visagel
Visagel is een tijdelijke filler. Het is bedoeld om fijne rimpels te corrigeren en het accentueren van de lipcontour. Visagel is heel precies te doseren en na de inspuiting is het nauwelijks voelbaar. Voor een optimale vulling moet de behandeling één of meerdere malen herhaald worden. Dit kan al na 3 weken na de eerste behandeling. Na ongeveer 6 maanden tot een jaar wordt de filler opgenomen door het lichaam.

   
Plaats van incisie & details: NVT
   
Verdoving: meestal niet nodig
   
Duur: verschillend per behandeling
   
Na de ingreep: Zie verschillende soorten fillers
   
Risico's: Zie verschillende soorten fillers
   
Zichtbaarheid van resultaat: Zie verschillende soorten fillers
   
Verzekering: Klik hier voor richtprijzen pijl rechts
   

Meer lezen
pijl rechts artikelen:
pijl rechts behandelingen:
15 manieren om uw ogen mooier te maken  
Facelift  
Fillers / opvullen (permanent effect)  
pijl rechts video's:
Acne-litteken behandeling  
Trucs voor een natuurlijk uitziende facelift  
Gewoon mooier: neuscorrectie en injectable in het gezicht  

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border