New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 238 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Chemische peeling
pijl rechts Behandelingen pijl rechts

Chemische peeling


Chemische peeling van de huid is een techniek die ontwikkeld is om rimpels en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Door middel van chemische peeling worden de oppervlakkige huidlagen verwijderd. Door de chemische peeling wordt de huid ter plaatse van de rimpel of de onregelmatigheid geŽgaliseerd. Ook pigmentafwijkingen kunnen op deze wijze worden verwijderd.

ALGEMEEN

Chemische peeling is een techniek om rimpels en onregel-matigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Ook zonbeschadiging en vlekkige pigmentatie van de huid kunnen ermee worden behandeld. Bij chemische peeling (peeling is Engels voor afpellen, vervellen) wordt de huid door chemica-liŽn oppervlakkig verwond. Na genezing krijgt de huid een an-dere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder. Er zijn verschillende soorten peelings. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook vlekkige pigmentatie, wijde poriŽn en niet al te diepe acne-littekens kunnen ermee worden behandeld. Matig diepe en diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van sterk zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grove acne-littekens. Oppervlakkige peelings kun-nen, als dat nodig is, meerdere keren achter elkaar worden toegepast. Voor een chemische peeling moet u naar de plastisch chirurg.

WERKWIJZE

Bij een chemische peeling wordt een vloeistof op de huid aangebracht waaraan chemicaliŽn zoals trichloorazijnzuur of vloeibaar fenol zijn toegevoegd. De vloeistof heeft even tijd nodig om in te werken. Als de peeling diep moet zijn, wordt de concentratie chemicaliŽn verhoogd. Ook kan de huid afgedekt worden, bijvoorbeeld met pleisters. Het inwerken van de vloeistof geeft een schrijnend gevoel. Van tevoren moet de huid goed schoon zijn. Chemische peeling vindt plaats zonder algehele of plaatselijke verdoving. Bij een diepe peeling, waar-bij vloeibaar fenol in een hoge concentratie wordt gebruikt, komt u aan de hartbewaking te liggen. Dat is nodig omdat fenol als bijwerking heeft dat het hartritmestoornissen kan veroorzaken. Als u aan de hartbewaking ligt, kan de arts con-troleren of alles veilig verloopt.

NA CHEMISCHE PEELING

Na afloop van een chemische peeling wordt uw huid soms eerst verbonden. Het kan ook voorkomen dat de behandelde huid direct ingesmeerd wordt met zalf of crŤme. Deze behan-deling moet u thuis voortzetten. Uw arts kan u adviseren welke zalf of crŤme u het beste kunt gebruiken. In de meeste gevallen is de huid na een paar dagen genezen en is het re-sultaat van de peeling zichtbaar. De behandelde huid blijft nog een aantal maanden rozerood van kleur. U mag er gedurende die tijd niet mee in de zon zitten en ook niet onder de zonnebank.

RISICOíS EN COMPLICATIES

Bij chemische peeling bestaat het risico dat er pigment-afwijkingen optreden in de behandelde huid. Hypopigmentatie (minder pigmentatie) komt het meeste voor. U kunt ook last krijgen van hyperpigmentatie (meer pigmen-tatie). Soms trekken deze pigmentstoornissen nog bij, maar soms ook niet. Om hyperpigmentatie te voorkomen mag u na een peeling enkele maanden niet met de behandelde huid in de zon of on-der de zonnebank. Een heel enkele keer krijgen patiŽnten na een peeling last van jeuk of roodheid van de huid. Ook komt het af en toe voor dat de huid dunner wordt als gevolg van een peeling. Als een peeling te diep is geweest, kunnen er lit-tekens ontstaan.

VERGOEDING

Chemische peeling is een cosmetische ingreep en wordt niet vergoed door het ziekenfonds of de particuliere ziektekosten-verzekering. U moet de ingreep dus zelf betalen. De plastisch chirurg kan u een precieze opgave van de kosten geven.


Print dit Printer vriendelijke pagina | Verstuur dit Stuur dit bericht door | Hits: 4216 |
 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border