New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 56 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: 15 manieren om uw ogen mooier te maken
pijl rechts Behandelingen

15 manieren om uw ogen mooier te maken
Categorie: Gezicht

   
Variaties en technieken:

1. Boven ooglidcorrectie

Voor deze kleine ingreep wordt er meestal lokale verdoving ingespoten door middel van verdovingsvloeistof dat met een fijn naaldje in de oogleden wordt gespoten. Gehele verdoving is ook mogelijk, maar meestal gebeurd de ingreep onder lokale verdoving. Er wordt een incisie gemaakt in de natuurlijke oogplooi, daar wordt overtollige huid, vetweefsel en soms spierweefsel verwijderd. De wondjes zitten in de natuurlijke plooi en worden kleine littekentjes die na verloop van tijd bijna niet meer te zien zijn. Door deze kleine ingreep wordt de blik van de patiënt veel opener. Nog 2 á 3 weken zijn de ogen blauw en gezwollen en na 6 weken zijn de littekens vrijwel onzichtbaar. Men kan ongeveer 10 jaar genieten van het resultaat. De kosten liggen tussen de € 1.100 en € 1.600 (dit zijn prijzen als men de ingreep onder lokale verdoving laat plaatsvinden).

2. Onder ooglidcorrectie

Deze ingreep is goed te vergelijken met de boven ooglidcorrectie , alleen gaat het bij een onder ooglidcorrectie meestal om de wallen onder de ogen. Wallen bestaan voor het merendeel uit vet dat zich rond de oogbol in de oogkas heeft opgehoopt. Deze ingreep wordt onder lokale verdoving gedaan, maar kan ook onder gehele narcose. Tijdens de ingreep maakt men een snede net onder de wimpergrens en vervolgens wordt het overtollige vetweefsel en huid weggehaald. Soms kan de ingreep ook via de binnenkant van het onderooglid plaatsvinden. Na de behandeling heeft men nog 2 á 3 weken last van blauwe en opgezwollen ogen en na 6 weken zijn de littekens vrijwel onzichtbaar. Men kan ongeveer 10 jaar genieten van het resultaat. Voor een onder ooglidcorrectie onder lokale verdoving betaalt men tussen de € 1.200 en € 1.800.

3. Oog whitener

Deze behandeling heeft het resultaat dat uw sclera (oogwit) witter wordt. Dit product vernauwt de bloedvaten waardoor de bloedstroon naar uw oog afneemt en daardoor wordt het sclera witter. Deze behandeling wordt niet aangeraden door doctoren doordat er verschillende complicaties bij kunnen komen kijken. Het is verstandig om het niet vaker dan één keer per week te gebruiken. Bij te veel gebruik worden uw bloedvaten aangetast en in het ergste geval kunnen de bloedvaten breken. Het merk Visine hebben deze druppels in het assortiment, maar in Nederland mag alleen de blauwe vloeistof verkocht worden en niet de rode vloeistof omdat dit preparaat een druppel zoutzuur bevat en dat is verboden in de Nederlandse Warenwet.

4. Endoscopie Voorhoofdlift

De endoscopie voorhoofdlift is de opvolger van de klassieke voorhoofdlift. Bij de klassieke versie wordt een insnijding gemaakt over de kruin, van oor tot oor terwijl bij de endoscopie voorhoofdslift er maar 3 kleine incisies gemaakt worden ter hoogte van de haargrens, twee op zij en één in het midden. Door middel van een kijker (endoscoop) kan de chirurg het werkdomein verkennen. Dan wordt het gehele botvlies losgemaakt en kan daarna worden gelift en worden vastgemaakt aan het bot. Hierdoor worden de beweegrimpels van het voorhoofd verminderd en tegelijkertijd worden de wenkbrauwen gelift. Doordat de wonden maar van zeer klein formaat zijn, zal de genezing bijzonder snel verlopen. Er wordt na de ingreep verband aangebracht dat een week blijft zitten en daarna kan men zijn dagelijkse activiteiten hervatten. De prijzen voor een endoscopie voorhoofdlift liggen tussen de € 2.900 en € 3.800.

5. Oogcrèmes

De hoofdoorzaken van donkere kringen om onze ogen zijn veroudering, genetische bepaling, slaap te kort, blootstelling aan de zon en roken. Helaas zijn er geen middelen die de kringen laten verdwijnen, maar er zijn enkele oogcrèmes die niet teleurstellen. Het gaat er vooral om dat de crème collageen en rehydratie bevat, deze stoffen zorgen er namelijk voor dat de donkere kringen verdwijnen. Collageen is een belangrijk eiwit voor de bouw van de bindweefselvezels in de huid en een rehydraterende crème zorgt voor het behoud van het vochtvasthoudende vermogen van de huid.

6. Wenkbrauwlift

Het kan zijn dat de buitenzijde van de wenkbrauwen naar beneden zakken en daardoor drukken op het bovenste ooglid. U kunt hierdoor een vermoeide uitdrukking op uw gezicht hebben. Er zijn meerdere manieren om uw wenkbrauwen te liften. De eerste optie is een stukje huid weghalen net boven de wenkbrauw. Een nadeel is dat het litteken boven de wenkbrauw goed zichtbaar blijft. Daarom is deze behandeling alleen mogelijk als u al wat diepere huidplooien hebt. Dit is wel de goedkoopste manier om uw wenkbrauwen te liften.

De tweede optie is dat de chirurg een opening maakt in het behaarde gedeelte boven de slaap, er wordt een onderhuidse toegangsweg gemaakt naar de rand van de wenkbrauw. Het bindweefsel wordt strak getrokken en daarna vastgehecht. Deze behandeling wordt gedaan onder plaatselijke verdoving. De littekens vallen op deze manier zo min mogelijk op. Door bloeduitstorting kan er wel een blauwe verkleuring ontstaan.

Bij de andere techniek worden er kleine sneetjes in de haarlijn gemaakt waar een draad met weerhaakjes naar de wenkbrauw opgevoerd worden en die daarmee heel gedoseerd opgetrokken kan worden. Bij deze techniek worden de sneetjes met oplosbare hechtingen gesloten. De kosten van een wenkbrauwlift liggen veruit elkaar: tussen de € 1.300 en € 2.500.

7. Fruitzurende crèmes voor kraaienpootjes

Dagcrèmes met fruitzuren verwijderen de dode huidcellen op je gezicht. Daarnaast zorgt aanhoudend gebruik voor stimulering van de collageen productie. Het uiteindelijke resultaat is dat de huid steviger en gladder wordt en je zult ook zien dat de fijne lijnen (kraaienpootjes) verminderen. Wanneer je stopt met het gebruik van deze crème dan verzwakt het resultaat. Let op dat een hoge concentratie aan fruitzuren huidirritatie kan veroorzaken, voornamelijk als je een gevoelige huid hebt.

8. Remedies tegen gezwollen ogen

Grootmoeders middeltjes werken nog steeds goed. Koude, natte theezakjes en komkommerschijfjes zijn perfect om zwellingen te verminderen. Beide hebben een verkoelende werking en verminderen de vochtophoping. Een ander alternatief is aambeienzalf en als je helemaal niets meer in huis hebt kun je nog altijd een metalen lepel onder de koude kraan houden en deze op de gezwollen ogen leggen. In de beautybranche worden ook een aantal ‘eye pads’ aangeboden. Deze zijn vaak op basis van komkommer. Vraag hiernaar bij de speciaalzaken.

9. Botox

Gladgemaakte huid rondom het oog kan de vorming van ‘kraaienpoten’ voorkomen. Door het injecteren van Botox in de wenkbrauwlijn worden de spieren verlamd. Het resultaat is groter lijkende ogen en een ‘glamourous look’. De behandeling moet elke vier tot zes maanden herhaald worden. Na de behandeling kan je direct terug naar je werk.

10.Permanente Wenkbrauw Make-up

Permanente make-up kan een dunne wenkbrauw opvullen of een hele nieuwe creëren. Door de wenkbrauw dikker te maken ontstaat er een kader in je gezicht, waardoor alles binnen dat kader mooier lijkt, de ogen worden zo veel meer benadrukt. Deze lijken dan groter en helderder. Het resultaat is voor onbepaalde tijd, wel zal de kleur in de loop van de tijd lichter worden, voornamelijk als je veel blootgesteld wordt aan UV-stralen of producten die fruitzuren bevatten. De behandeling duurt ongeveer een uur en wanneer je tweejaarlijks de kleur te intensiveert zal het resultaat voor altijd zijn.

11. Permanente eyeliner

Verander je oogopslag door het toevoegen van een lijntje op het ooglid. De intensiteit kan verschillen door het natuurlijk benadrukken van de wimpers tot een duidelijk zichtbare lijn op het ooglid. De behandeling duurt ongeveer een uur en het resultaat blijft voor 10 jaar. Het is aanraden om elke twee jaar de kleur te intensiveren. Het risico bij deze behandeling is dat een onbekwame uitvoerder een traanbuis raakt, dit veroorzaakt verschillende constant terugkerende ontstekingen. Als je de kleur niet mooi vind kun je deze aanpassen, het is alleen niet mogelijk om de lijn te verwijderen.

12. Kunstwimpers

Met kunstwimpers worden je wimpers voller of langer. Er is een keus tussen strips en stukjes. Beide worden op het ooglid vast gelijmd. Kunstwimpers laten de ogen groter, sexy en verleidelijker lijken. Kunstwimpers blijven één dag zitten. Het is ook aan te raden om tijdens een feestje altijd een tube lijm bij je te hebben voor het geval dat de wimpers loslaten. Wil kunstwimpers die langer blijven zitten en ook waterproof zijn dan bieden de semi-permanente wimpers uitkomst, deze blijven één tot drie weken zitten.

13. De Bril

De kleuren van een bril kunnen de kleur van je ogen en je huidkleur benadrukken. De vorm van een montuur kunnen bepaalde delen van je ogen vergroten of verkleinen. Te allen tijde moeten je ogen zich in het midden van de glazen bevinden en zorg altijd dat je montuur in contrast is met de vorm van je hoofd (als je een rond hoofd hebt, kies dan voor een vierkant montuur). Een bril is een heel eenvoudig middel om je gezicht te benadrukken, zelfs als je ze niet nodig hebt. Zorg in ieder geval dat de glazen UV bescherming bieden en een antireflectie laag hebben.

14. Wimpers verven

De wimpers kunnen gekleurd worden van licht bruin tot zwart. Het verven van de wimpers zorgt ervoor dat de ogen meer opvallen en de oogkleur benadrukt wordt. De behandeling duurt 30 minuten en het resultaat zal één maand zichtbaar blijven.

15. Ooglidcorrectie door middel van laseren

De lasercorrectie kan gedaan worden op het onder- en bovenooglid. Bij een bovenooglid correctie wordt het teveel aan huid weggehaald en ook het overtollige vet als dit nodig is door de laser. Bij een onderooglid correctie kunnen wallen onder de ogen verminderd worden. Hierbij wordt overtollig vet verwijderd. Hieronder staan de voordelen van een laser ooglidcorrectie.

  • Zeer precies door goede dieptecontrole
  • Geen of vrijwel geen bloedverlies
  • Geringe postoperatieve pijn
  • Korte herstelperiode
  • Nagenoeg geen blauwe plekken en zwellingen.
   
Duur:
   
Na de ingreep:
   
Risico's:
   
Zichtbaarheid van resultaat:
   
Verzekering: Klik hier voor richtprijzen pijl rechts
   

Meer lezen
pijl rechts artikelen:
pijl rechts behandelingen:
15 manieren om uw ogen mooier te maken  
Facelift  
Fillers / opvullen (permanent effect)  
pijl rechts video's:
Acne-litteken behandeling  
Trucs voor een natuurlijk uitziende facelift  
Gewoon mooier: neuscorrectie en injectable in het gezicht  

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border