New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 187 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Facings
pijl rechts Behandelingen

Facings
Categorie: Tanden

Tanden die er minder fraai uitzien, zoals tanden die scheef staan, tanden waarvan hoekjes zijn gebroken of tanden die verkleurd zijn, kunnen worden verfraaid door een zogenaamde facing aan te brengen. Dit is als het ware een stukje materiaal, composiet of porselein, dat wordt aangebracht om de onregelmatigheid aan de tand weg te werken.

   
Variaties en technieken:

Facings van wit vulmateriaal.

Eerst bepaald de tandarts de kleur van je tanden en dan de kleur die je tanden moeten worden. Hiertoe staan diverse kleuren materiaal ter beschikking, die naar wens kunnen worden gemengd. Zo is het mogelijk om het eindresultaat optimaal aan te passen aan de rest van de tanden. Op de plaats waar de facing moet worden aangebracht, wordt, indien nodig, een heel dun laagje van de tand weggeslepen. Dit moet worden gedaan in geval dat de tand dikker zou worden door het aanbrengen van een facing, wat achteraf als hinderlijk kan worden ervaren. De plek wordt vervolgens met zuur behandeld, voor een betere hechting, waarna de composiet in de gewenste kleur in twee lagen wordt aangebracht. De tandarts 'boetseert' dit eerst globaal in de juiste vorm, waarna het materiaal wordt uitgehard met blauw licht. Hierna wordt het oppervlak geslepen en gepolijst, zolang tot de gewenste vorm is bereikt.

Facings van porselein.

Ook wanneer is gekozen voor een facing van porselein, wordt begonnen met de bepaling van de gewenste kleur. Vervolgens wordt een dun laagje van de tand weggeslepen. Daarna maakt de tandarts een afdruk van de tand en stuurt deze samen met de informatie over de gewenste kleur naar het tandtechnisch laboratorium. Daar wordt op basis van de mal en de kleurinformatie de facing gemaakt. Het aanbrengen van een porseleinen facing verloopt dan ook altijd in twee behandelingen, dit in tegenstelling tot het aanbrengen van een facing van composiet.

   
Verdoving: n.v.t
   
Duur: Meestal in 2 behandelingen
   
Na de ingreep: De behandeling is in principe pijnloos. Het gebit kan tijdens en na de behandeling even gevoelig zijn.
   
Risico's:
   
Zichtbaarheid van resultaat: Een facing gaat vijf tot tien jaar mee. Roken of het veel drinken van koffie of thee werkt verkleuring van de facing in de hand
   
Verzekering: De kosten van een facing hangen onder meer af van het materiaal dat is gebruikt. Een facing van composiet is aanzienlijk goedkoper dan een porseleinen facing. Dit prijsverschil ontstaat onder meer door de kosten van het tandtechnisch laboratorium. Klik hier voor richtprijzen pijl rechts
   

Meer lezen
pijl rechts artikelen:
Wat is jouw grootste beauty angst?  
Ik ben mezelf, dus ik ben rijk!  
pijl rechts behandelingen:
Facings  
Implantaat (gebit)  
Kronen / bruggen  
pijl rechts video's:
Cosmetische tandheelkunde om het gebit mooier te maken  
Tandimplantaten  
Angst voor de tandarts  

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border