New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 14 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Orthodontische behandeling
pijl rechts Behandelingen

Orthodontische behandeling
Categorie: Tanden

En op de drie jongeren heeft tegenwoordig een beugel. Gelukkig vinden ook steeds meer volwassenen de weg naar de orthodontist. Sommigen hebben vroeger de kans niet gehad. Anderen hebben een behandeling met uitneembare beugels ondergaan waardoor het eindresultaat niet bevredigend is. Het komt ook geregeld voor dat er op latere leeftijd verandering optreed in de stand van het gebit. Gelukkig is er altijd een oplossing.

   
Variaties en technieken:

Veel mensen denken dat de orthodontist alleen maar tanden 'rechtzet'. Dit is gedeeltelijk ook wel waar: aan het eind van de behandeling heb je mooie rechte tanden, en passen de kiezen goed op elkaar. Hier komt echter meer bij kijken dan alleen het verplaatsen van tanden of kiezen. Ook de kaken moeten in een goede positie worden gebracht en er moet een evenwicht worden bereikt tussen gebit, tong, wangen en lippen.

De orthodontist kijkt naar het gebit en naar het gezicht, en overlegt vanzelfsprekend met de patient. Op basis van een uitgebreid onderzoek met rntgenfoto's en gipsmodellen, wordt de probleemstelling beoordeeld. Daarmee wordt een behandelingsplan gemaakt. De beugelbehandeling is daarmee afgestemd op het individuele gebit, de specifieke wensen van de patient en op het gewenste eindresultaat.

Een orthodontische behandeling bij volwassen patienten kan tegenwoordig in vrij korte tijd tot een grote verandering leiden. Bij de meeste orthodontische behandelingen worden vaste (slotjes) beugels gebruikt. Die kunnen ook van metaal of van tandkleurig materiaal zijn. In 6 tot 12 maanden is daarmee in veel gebitten een geweldige vooruitgang te boeken. Als er meer moet gebeuren duurt het soms iets langer, maar behandelingen van langer dan twee jaar zijn uitzondering. De kosten van een behandeling met vaste apparatuur zijn ongeveer 1500 tot 2000 euro.

   
Plaats van incisie & details: n.v.t
   
Verdoving: n.v.t
   
Duur: Gemiddelde behandeling: 6 maanden tot 12 maanden
   
Na de ingreep: Het is van essentieel belang dat je je gebit goed verzorgt. Ook tijdens het dragen van een beugel is het heel belangrijk je mondhygine optimaal te houden.
   
Risico's: Bij uitneembare beugels kunnen na verloop van tijd de tanden weer langzaam naar hun oude positie schuiven. Tegenwoordig krijgen de meeste beugeldragers een soort spalkje achter hun tanden geplaatst waardoor de tanden en kiezen netjes op hun plaats blijven. Het spalkje is nauwelijks zichtbaar en voelbaar.
   
Vaak gecombineerd met: -Kronen / Bruggen
   
Zichtbaarheid van resultaat: Na een paar maanden zie je dat de tanden verschuiven en de kiezen beter op elkaar passen.
   
Verzekering: Hangt af van de verzekeringpolis Klik hier voor richtprijzen pijl rechts
   

Meer lezen
pijl rechts artikelen:
Orthodontie: de eerste stap naar een perfect gebit.  
pijl rechts behandelingen:
Facings  
Implantaat (gebit)  
Kronen / bruggen  
pijl rechts video's:
Cosmetische tandheelkunde om het gebit mooier te maken  
Tandimplantaten  
Angst voor de tandarts  

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border