New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 47 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Implantaat (gebit)
pijl rechts Behandelingen

Implantaat (gebit)
Categorie: Tanden

Tandimplantaten zijn een goede manier om tanden te vervangen die als resultaat van tandbederf, periodontale ziekte of een ongeval worden gemist. Implantaten lijken heel erg op je eigen tanden, ze zien er hetzelfde uit en ze voelen hetzelfde. Daarnaast zijn ze erg sterk, waardoor ze zelden afbreken. Aangezien de implantaten tussen andere tanden worden geplaatst, is het niet noodzakelijk om gezonde tanden aan te pakken met een tandboor. (wat bij de voorbereiding van een brug wel gebeurd).

   
Variaties en technieken:

Als de eigen tanden en kiezen inclusief de wortel niet (meer) aanwezig zijn kan gedacht worden aan het toepassen van implantaten. Enkele voorbeelden zijn:
- na een ongeval
- na ontstekingen
- loszittend gedeeltelijk of volledigkunstgebit

Samen met de behandelaar overleg je of implantaten een goede oplossing voor jou zijn. Er moet voldoende kaakbot aanwezig zijn om een implantaat te kunnen plaatsen. Er wordt meestal een röntger foto gemaakt om dit te controleren. Als er onvoldoende bot aanwezig is kunnen implantaten niet makkelijk geplaatst worden. 

De behandeling gaat als volgt:
Er wordt een opening gemaakt in het tandvlees, zodat de kaakchirurg bij het bot kan komen. Vaak is het nodig dat het bot wordt glad gemaakt. Daarna wordt de plaats bepaald waar de implantaten moeten komen. Vervolgens wordt met diverse boortjes ruimte gemaakt in het bot. Het implantaat wordt daarna geplaatst, soms wordt het geschroefd en soms getikt. De wond wordt gehecht en je kan weer naar huis. Meestal krijg je een recept voor een spoelmiddel en pijnstilling mee.

Soms zijn de implantaten direct zichtbaar in de mond. In sommige gevallen zijn de implantaten volledig door het tandvlees bedekt. In dat geval is een tweede ingreep nodig om de implantaten zichtbaar te maken. Dit is afhankelijk van het soort implantaat dat gebruikt wordt en de plaats waar het implantaat geplaatst wordt.

   
Plaats van incisie & details: Er zal een klein incisie in uw tandvlees gesneden worden, waarna er een gaatje geboord zal worden in uw bot waarin het implantaat precies past.
   
Verdoving: Meestal kan de behandeling onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Soms wordt 1 uur voor de ingreep al medicijnen gegeven of voorgeschreven. Dit kan zijn een spoelmiddel, pijnstilling of antibiotica.
   
Duur: tussen de 30 en 90 minuten
   
Na de ingreep: Afhankelijk van de omvang van de operatie moet je rekening houden met enige zwelling en tijdelijke verkleuring van slijmvlies, wang en lippen. Om dit te beperken krijg je na de behandeling een koudekompres die u 15 à 30 minuten tegen je gezicht moet houden. Een enkele keer treedt er een tijdelijke verkleuring van de hals op, meestal als er een bot-toevoegende operatie is uitgevoerd. Soms kan een lichte nabloeding optreden, die meestal snel stopt als je enige tijd flink op een gaasje bijt. Soms kan er na het plaatsen van implantaten in de onderkaak een lichte tinteling of verdoofd gevoel van de onderlip optreden. Dit gevoel verdwijnt over het algemeen na enige tijd vanzelf.
   
Risico's: Ongecontroleerde diabetici, hevige tandenknarsers, stevige rokers en stevige drinkers, maar ook mensen met een slechte mondelinge hygiëne zijn geen goede kandidaten voor deze behandeling. Hier is het risico te groot dat de behandeling mislukt. Overige patienten: Indien voldoende bot aanwezig is, van goede kwaliteit, zijn implantaten, met name in de onderkaak, succesvol in meer dan 95% van de gevallen. Indien onvoldoende bot aanwezig is en er daarom bot aangebracht dient te worden is het succes-percentage geringer. Het is tevens gebleken dat bij rokers het succespercentage duidelijk minder is.
   
Zichtbaarheid van resultaat: De implantaten die in je botbeen worden opgenomen zijn permanent. De tand die er op wordt geplaatst, en die speciaal is gemaakt in het laboratorium, kan na 5 of 10 jaar toe zijn aan vervanging.
   
Verzekering: Voor mensen zonder tanden vergoedt het ziekenfonds en een aantal particuliere klinieken de behandelingen Klik hier voor richtprijzen pijl rechts
   

Meer lezen
pijl rechts artikelen:
pijl rechts behandelingen:
Facings  
Implantaat (gebit)  
Kronen / bruggen  
pijl rechts video's:
Cosmetische tandheelkunde om het gebit mooier te maken  
Tandimplantaten  
Angst voor de tandarts  

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border