New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 239 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Haartransplantatie
pijl rechts Behandelingen

Haartransplantatie
Categorie: Haar

Haartransplantatie lijkt voor velen wellicht een moderne, nieuwe techniek, maar toch werd in 1822 al een haartransplantatie toegepast door dr. Dieffenbach in Duitsland. Vanzelfsprekend is de techniek sindsdien steeds verder ontwikkeld. Momenteel worden door de diverse klinieken verschillende technieken gehanteerd. In sommige gevallen wordt een combinatie van deze technieken toegepast om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken.

   
Variaties en technieken:
  • “Strip” methode
  • Follikel Unit Extractie (FUE)
  • HaarStamcel Transplantatie (HST)
   
Plaats van incisie & details: Bij de Stripmethode wordt het donormateriaal met een scalpel (er worden zowel enkele als meerdere bladen scalpels gebruikt) verwijderd in de vorm van lange stroken huid, waarbij er net diep genoeg wordt gesneden zodat de huid inclusief de levende haarzakjes is. De verwijderde strip wordt in kleine stukjes, de zogenaamde “grafts”, gesneden voor transplantatie. Bij FUE worden gehele follikel units door middel van een naald van 0.75mm tot 1.00mm doorsnede uitgenomen. Bij HST worden alleen kleine delen van de haarfollikel die de haarstamcellen bevatten, door middel van een speciale naald van 0.5mm. doorsnede, één voor één uitgenomen. Doordat bij HST niet de gehele haarwortelzakje wordt verwijderd, is HST de enige techniek waarbij de haren in het donorgebied weer kunnen teruggroeien.
   
Verdoving: Bij de haartransplantatie technieken, zoals de stripmethode en FUE, wordt zowel het donorgebied als het ontvangstgebied eerst verdoofd met een naald. Aangezien de huid zeer strak over de schedel zit en wordt uitgerekt, kan dit proces zeer pijnlijk zijn.
   
Duur: 2 tot 8 uur, afhankelijk van de techniek en de hoeveelheid grafts
   
Na de ingreep: De eerste nacht na de ingreep, zullen de plaatselijke verdovingen langzaam hun werking verliezen. Bij haartransplantatie technieken, zoals de stripmethode, wordt de wond onder spanning gesloten met hechtingen of nietjes, wat resulteert in permanente littekens en veel pijn. Bij FUE is de pijn veel minder omdat de haarwortelzakjes door middel van een naald worden uitgenomen. Echter, omdat bij beide technieken de gehele haarwortelzakjes worden verwijderd, zal er geen hergroei plaatsvinden. Omdat er bij HST slechts een klein gedeelte van het haarwortelzakje wordt verwijderd, is HST de enige techniek waarbij de haren in het donorgebied weer kunnen teruggroeien. Tevens wordt bij HST zo oppervlakkig wordt gewerkt, dat er normaal gesproken geen sprake is van enig ongemak. Bij alle technieken kan de hoofdhuid na de behandeling jeuken en kan er korstvorming optreden. Tevens treedt zo nu en dan zwelling op het voorhoofd en de oogleden op, doordat de zwelling van de kruin en/ of het voorhoofd door de zwaartekracht naar beneden wordt getrokken.
   
Risico's: Ontstekingen; tijdelijke verkleuring van de hoofdhuid; atheroom cysten; verlittekeningen; oedeem en gevoelloosheid van de hoofdhuid. meer lezen pijl rechts
   
Zichtbaarheid van resultaat: Hoewel toekomstige haarverlies nooit te voorspellen is, wordt het mogelijke toekomstige verlies bij elke patiënt in acht genomen door rekening te houden met een aantal factoren. Op deze manier kan er een behandelingsplan voor een langere termijn worden ge
   
Verzekering: Alleen op medische indicatie, zoals bij brandwonden, kan een haartransplantatie vergoed worden. Klik hier voor richtprijzen pijl rechts
   

Meer lezen
pijl rechts artikelen:
De hippe man wil een baard; het aantal baardtransplantaties neemt toe  
Frequent flyer-punten inruilen voor borstvergroting  
Geen begrip voor plastische operaties aan geslachtsdelen  
pijl rechts behandelingen:
Permanente ontharing (laseren)  
Haartransplantatie  
Mesotherapie tegen haaruitval  
pijl rechts video's:
Permanente ontharing door laser (uitleg)  
Haartransplantatie (uitleg)  
Haartransplantatie ervaring  

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border