New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 207 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Lasek / PRK (ooglaseren)
Behandelingen Lasek / PRK (ooglaseren)

Risico's en mogelijke complicaties

Bij een lasek behandeling kunnen, net zoals bij iedere ingreep, complicaties ontstaan. Hoewel de kansen hierop klein zijn, is het toch goed om te weten wat de mogelijke gevolgen zijn van een dergelijke ingreep.

Kans op droge ogen

Dit is een relatief frequente klacht na lasek. In geval van droge ogen na lasertherapie, worden kunsttranen voorgeschreven om het oog beter te bevochtigen. Meestal treedt er een spontane verbetering op na enkele weken tot maanden.

Infectie in het hoornvlies (0,02%)

Dit is gelukkig een zeldzame complicatie waarbij een snelle en adequate behandeling met antibiotica nodig is. Overigens is de kans op een dergelijke infectie bij extended wear zachte contactlenzen (0,04%).

Hoornvliesdefect (cornea erosie); (15%).

Oppervlakkige verwonding van de buitenste laag van het hoornvlies. Dit lijdt zelden tot problemen en geneest doorgaans snel.

Ondercorrectie (3%)
Bij ongeveer 3% is er sprake van een ondercorrectie van meer dan 1.0 dioptrie. Dit kan aanleiding vormen om tot een aanvullende correctie te besluiten. Hieraan zijn meestal geen kosten verbonden.

Overcorrectie (1%)
Bij minder dan 1% komt een overcorrectie van meer dan 1.00 dioptrie voor. In deze hoge uitzonderingen is behandeling met druppel en/of de LASIK-methode mogelijk om de te grote afvlakking van het hoornvliesoppervlak terug te brengen tot het beoogde niveau.

Haze (2%)
In het geval van een ‘haze’ ontstaat er een lidteken op het hoornvlies. Hierbij treedt vertroebeling op en kan leiden tot tijdelijk verlies van het gezichtsvermogen. Uiteindelijk zal de troebeling van zelf verdwijnen maar hier kan wel enige tijd overheen gaan.

Onregelmatig astigmatisme (1%)

Dit een misvorming van het hoornvlies, waardoor er een onregelmatige breking in het licht ontstaat, dit veroorzaakt bijvoorbeeld dubbel zien. Als dit klachten geeft kan een aanvullende behandeling nodig zijn of zal het dragen van een contact nodig zijn. Een verschoven hoornvliesflap kan vroeg na de behandeling worden teruggeplaatst.

Glare
Na de behandelingen kan er verstrooiing van licht optreden, die het zicht vertroebeld. Glare kan opgelost worden door een ander gebied van het hoornvlies te laseren


Print dit Printer vriendelijke pagina | Verstuur dit Stuur dit bericht door | Hits: 9353 |
 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border