New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 60 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Lensimplantatie
pijl rechts Behandelingen

Lensimplantatie
Categorie: Ogen

Misschien hebt u een relatief sterke oogafwijking die niet met de laser behandeld kan worden. In dat geval kunt u ook kiezen voor het implanteren van lenzen.

   
Variaties en technieken:

Artisan« implantlens

Met de Artisan« implantlens kan grote ver- en bijziendheid worden gecorrigeerd: van -3 dioptrieŰn (D) tot -23,5D en van +1D tot +12D, met een cilinderafwijking tot 7D. De Artisan« is een kunststof lens die in de voorste oogkamer wordt geplaatst. Heeft u een cilinderafwijking, dan wordt de torische Artisan« ingebracht, een implantlens met cilinder. De Artisan« implantlens is in Nederland ontwikkeld en wordt sinds de jaren zeventig wereldwijd toegepast. Per oog krijgt u een aparte behandeling, die naar keuze onder plaatselijke of gehele narcose wordt uitgevoerd. Het herstel duurt enkele weken en is vrijwel pijnloos. U kunt de lens achteraf op elk gewenst moment (operatief) laten verwijderen.

Artiflex« implantlens

Sinds 2005 is ook de Artiflex« lens op de markt. Deze lens is gebaseerd op de Artisan« lens, met een verschil dat de Artiflex« lens heel flexibel is. Het voordeel hiervan is, dat het genezingsproces is hierdoor veel korter is. De lens kan namelijk dubbelgevouwen het oog in, waardoor er een veel kleiner sneetje nodig is. Met de Artisan« implantlens kan grote ver- en bijziendheid worden gecorrigeerd: van -2Dá tot -14,5D.

Prelex lensimplantatie

Een andere lensimplanttachniek is de Prelex techniek. Deze behandeling is geschikt voor mensen boven de 40 jaar met staar, of aanzet tot staar. De Prelex-behandeling lijkt op de Artisan«-methode met het verschil dat de bestaande ooglens geheel verwijderd wordt (net zoals bij een staaroperatie). Het revolutionaire van de Prelex-techniek is dat het kunststoflensje naast het verhelpen van uw bijziendheid of verziendheid, ook uw behoefte aan een leesbril sterk vermindert. Het lensje 'accommodeert' namelijk. U zult in vele gevallen uw leesbril niet meer nodig hebben!

   
Verdoving: Lokaal
   
Duur:
   
Na de ingreep: Het herstel duurt enkele weken en is vrijwel pijnloos.
   
Risico's: Irisprolaps, wondlekkage, onder- of overcorrectie, ge´nduceerde cilinderafwijking, hoornvlieszwelling (cornea oedeem), netvliesloslating, infectie in het oog. meer lezen pijl rechts
   
Vaak gecombineerd met:

   
Zichtbaarheid van resultaat:
   
Verzekering: Klik hier voor richtprijzen pijl rechts
   
 
Filmpjes over Artiflex lensimplantatie pijl rechts

Meer lezen
pijl rechts artikelen:
Vaarwel bril, vaarwel lenzen!  
Voorbij bril en contactlens  
pijl rechts behandelingen:
Lensimplantatie  
Lasik (ooglaseren)  
Lasek / PRK (ooglaseren)  
pijl rechts video's:
Video consult ooglidcorrectie met uitleg van Dr. Jeroen Stevens  
Ooglaseren: behandeling  

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border