New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 180 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Overmatige transpiratie

Overmatige transpiratie

Veel mensen hebben last van overmatige transpiratie. Soms gaat dit gepaard met bepaalde afwijkingen of ziekten, maar in de meeste gevallen is dit niet het geval. De zweetlucht die gepaard gaat met de overmatige transpiratie is een vervelende bijwerking. In het ergste geval leidt overmatige transpiratie tot een ware belemmering in sociale omgang.

Wat is het
Zweten is een natuurlijk proces waarbij de zweetklieren het geproduceerde vocht uitscheiden. Dit proces is erg belangrijk voor het op peil houden van de lichaamstemperatuur. Er bestaan twee soorten zweetklieren de eccriene zweetklieren en de apocriene zweetklieren.

Eccriene zweetklieren
De eccriene zweetklieren zijn in het hele lichaam aanwezig en spelen een belangrijke rol bij het op peil houden van de lichaamstemperatuur. De zweetklieren brengen de productie van zweet opgang op het moment dat het lichaam oververhit is. Wanneer het lichaam vochtig is koelt het namelijk sneller af. Tevens zorgen zij voor het vochtig maken van de handpalmen, zodat de handen meer grip hebben wanneer zij iets vast moeten pakken. Bij overmatig transpireren heeft dit juist een negatieve invloed op de grip van de handen.

Apocriene zweetklieren
De apocriene klieren zijn de veroorzakers van zweetluchten en komen voor op bepaalden plekken in het lichaam. Deze klieren ontwikkelen zich tijdens de puberteit onder invloed van de hormonen. Zij bevinden zich rond de anus, de tepels en de oksels. De gehele dag wordt het zweet aangemaakt, dit wordt versterkt door emoties of inspanningen. Op het moment dat het vocht wordt uitgescheden is het nog geurloos. Wanneer het in aanraking komt met bacteriŽn, wordt het omgezet in de wel bekende zweetlucht.

Tips

  • Was u regelmatig, zonder al te veel zeep te gebruiken. Spoel eventuele zeepresten goed af†en droog u goed af.
  • Trek dagelijks schone kleding aan.
  • Draag goed ventilerende of luchtige kleding, zoals katoen.
  • Loop bij klachten van zweetvoeten zo veel mogelijk op blote voeten en draag alleen leren schoenen.
  • Gebruik dagelijks deodorant. Breng deodorant alleen aan op de schone huid. Op een huid die al gezweet heeft, heeft het niet zoveel zin.
  • Op een gladde huid krijgen bacteriŽn minder snel de kans om zich te verzamelen, daarom is het aan te raden de oksels te scheren.

Behandelingen tegen overmatige transpiratie
∑ Aluminiumzouten
Producten die aluminiumzouten bevatten kunnen de uitscheidding van het zweet en de lucht verminderen. Aluminiumzouten zijn de verkrijgen in een crŤme, vloeistof of poeder. De werking hiervan verschilt per persoon.
Botox
Inspuiting van botox blokkeert de signalen die door de zenuwen afgegeven worden aan de zweetklier, waardoor de zweetproductie afneemt of stopt voor enkele maanden.


Print dit Printer vriendelijke pagina | Verstuur dit Stuur dit bericht door | Hits: 3806 |
 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border