New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 215 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Ooglaseren / Lensimplantaat

Ooglaseren / Lensimplantaat

Tegenwoordig kun je naast het dragen van een bril of lenzen†er†ook kiezen om je ogen te laten laseren of lenzen te laten implanteren. Met refractiechirurgie kunnen bijziendheid, verziendheid en cilindrische afwijkingen gecorrigeerd worden. Per refractieafwijking kunnen verschillende behandelingen worden uitgevoerd om dit te corrigeren.

Wat is een refractieafwijking?
Refactieafwijkingen komen voort uit een afwijking in de breking van lichtstralen in het oog. Hierdoor worden de lichtstralen onscherp geprojecteerd op het netvlies, wat een onscherp beeld veroorzaakt.
Deze zogenaamde refractieafwijkingen worden veroorzaakt door een afwijking in de breking van de lichtstralen in het oog. Dit kan veroorzaakt worden door een afwijkende kromming van het hoornvlies en/of de natuurlijke lens. Ook een afwijking in de grootte van het oog kan een oorzaak zijn van slechtziendheid. Lichtstralen worden onscherp op het netvlies geprojecteerd waardoor het beeld onscherp is. Ongeveer 60% van de bevolking heeft hier last van. De brekingsafwijking van de lichtstralen wordt uitgedrukt in dioptrie. Lenzen met positieve dioptriewaarden worden gebruikt voor het corrigeren van verziendheid. Negatieve lenzen, met een negatieve brandpuntsafstand en sterkte, worden gebruikt voor bijzienden.

Welke methoden zijn er?
Voor het laseren van de ogen bestaan verschillende methoden. Al deze behandelwijzen hebben hetzelfde doel, maar worden op een andere manier uitgevoerd. Welke methode het meest geschikt voor je is, ligt aan de afwijking van je ogen.

LASIK
LASIK is de populairste laserbehandeling en is pijnloos. Tijdens de behandeling wordt de vorm van het hoornvlies door een excimer laser veranderd onder het oppervlak. Door middel van een zogeheten microkeratoom wordt een flapje gemaakt wat aan ťťn kant blijft vastzitten. Dit flapje wordt opzij geklapt waarna de excimer laser de vorm van het hoornvlies verandert. Tenslotte wordt het flapje weer teruggeklapt en gaat het herstel beginnen.
∑ Bijziendheid van -4.00 tot -10.00 dioptrieŽn
∑ Verziendheid van tot +4.00 dioptrieŽn

LASEK / PKR behandeling
Het toplaagje van het hoornvlies wordt verwijderd, na dat het is losgeweekt met alcohol. Het hoornvlies wordt opzij geschoven en behandeld met de laser. Na de behandeling wordt het hoornvlies weer terug geplaats en het oog wordt afgedekt. Het herstel duurt langer dan bij de LASIK-methode, dit duurt enkele weken.

Zyoptix
Zyoptix is geschikt voor mensen met een fijnere refractieafwijkingen ( de aberraties van de lagere orde) Zyoptix wordt toegepast als een aanvulling op de LASIK- of de LASEK/PRK-methode. Ook voor het behandelen van nachtblindheid en te wijde pupillen is het een goede behandelingen.
∑ Bijziendheid tot -7.00 dioptrieŽn
∑ Verziendheid tot +3.00 dioptrieŽn
∑ Cilinderafwijking tot 3.00 dioptrieŽn.

Lensimplantatie
Een andere methode van refractiechirurgie is lensimplantatie. Dit is een goede oplossing bij sterke oogafwijking. De oogarts plaatst een kunstlens in het oog die daar ook permanent zal blijven zitten. Er zijn verschillen implantlenzen zoals de Artisanģ implantlens, Artiflexģ implantlens| en de Prelex lensimplantatie.

Artisanģ implantlens
∑ Bijziendheid van -3.00 tot -23.50 dioptrieŽn
∑ Verziendheid van +1.00 tot +12.00 dioptrieŽn
∑ Cilinderafwijking tot 7.00 dioptrieŽn.

Artiflexģ implantlens
Deze lens is gebaseerd op de Artisanģ lens, met een verschil dat de Artiflexģ lens heel flexibel is.
∑ Bijziendheid van -2.00 tot -14,50 dioptrieŽn

Prelex lensimplantatie
Deze behandeling is geschikt voor mensen boven de 40 jaar met staar, of aanzet tot staar. De Prelex-behandeling lijkt op de Artisanģ-methode met het verschil dat de bestaande ooglens geheel verwijderd wordt (net zoals bij een staaroperatie).

Complicaties
Bij elke ingreep kunnen er risicoís en complicaties optreden. Ook bij ook refractie chirurgie bestaat de kans, dat er iets mis gaat. Zo kun je na de ingreep last krijgen van droge ogen of een infectie oplopen tijdens de operatie. Tevens bestaat er een kan op over- of ondercorrectie, waardoor er nog een behandeling nodig is om het gewenste resultaat te bereiken.
Voor meer informatie over mogelijke complicaties per behandelingen klik hieronder:
∑ Complicaties bij LASEK
∑ Complicaties bij LASIK
∑ Complicaties bij lensimplantatie


Print dit Printer vriendelijke pagina | Verstuur dit Stuur dit bericht door | Hits: 5138 |
 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border