New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 49 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Injectables

Injectables
Bron: RIVM

Het afgelopen jaar zijn er verschillende berichten in kranten en op tv verschenen over ernstige bijwerkingen na behandeling met permanente rimpelvullers. Hierover zijn ook Kamervragen gesteld. Op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het RIVM een literatuurstudie gedaan om over de hele wereld bekende bijwerkingen van permanente rimpelvullers in kaart te brengen.

Need-to-knows over rimpelvullers:

1. Wat zijn injecteerbare rimpelvullers?

Injecteerbare rimpelvullers zijn producten die via een injectienaald onder een rimpel worden ingespoten, waardoor de rimpel vermindert of zelfs verdwijnt. Rimpelvullers worden niet alleen gebruikt voor het opvullen van rimpels, maar ook bij de behandeling van mensen met littekens of HIV-patiŽnten die te maken hebben met het verdwijnen van vet in het gezicht.

2. Hoe lang blijven rimpelvullers in het lichaam?

Er zijn verschillende soorten rimpelvullers. Sommige worden vrij snel (1-5 maanden) door het lichaam afgebroken en verdwijnen daarna uit het lichaam. Er zijn ook semi-permanente rimpelvullers die langzamer door het lichaam worden afgebroken (5-12 maanden). Als derde zijn er de permanente rimpelvullers, die geheel of gedeeltelijk niet door het lichaam worden afgebroken en daardoor levenslang in het menselijke lichaam aanwezig blijven.

3. Is Botox ook een permanente rimpelvuller?

Botox (botuline toxine) is geen rimpelvuller. Botoxinjecties worden wel toegepast om rimpels te bestrijden, maar ze werken op een andere manier. Botox is niet onderzocht door het RIVM.

4. Wat zijn de voor- en nadelen van permanente rimpelvullers?

Het gebruik van permanente rimpelvullers heeft als voordelen dat er geen zware chirurgische ingreep nodig is en dat het effect blijvend is. Een belangrijk nadeel is dat als het effect niet naar wens is de vuller niet zonder blijvende schade verwijderd kan worden.

5. Is het gebruik van rimpelvullers gevaarlijk?

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden, zowel kort na de behandeling als op de langere termijn. Bijwerkingen op de korte termijn ontstaan meestal door de injectie en verdwijnen vaak weer spontaan. Voorbeelden hiervan zijn pijn, zwellingen, roodheid en koorts.

Op de langere termijn kan het lichaam ongewenste reacties vertonen op de vuller. Het meest genoemd zijn harde knobbels die ongemakkelijk of zelfs pijnlijk voor de patiŽnt kunnen zijn. Soms verdwijnen deze knobbels spontaan of na een behandeling met ontstekingsremmers. Als deze behandeling geen effect heeft, kunnen de knobbels alleen operatief verwijderd worden. Hierdoor kunnen littekens ontstaan. Op basis van de huidige literatuurstudie is het niet mogelijk om aan te geven hoe vaak deze bijwerkingen voorkomen.

6. Waar kunnen mensen heen die een klacht over rimpelvullers willen aangeven?

Informatie over mogelijkheden voor klachten en meldingen is te vinden op de website van de Inspectie voor de Gezondheidszorg of op deze website onder algemene informatie: klachten .


Print dit Printer vriendelijke pagina | Verstuur dit Stuur dit bericht door | Hits: 8985 |
 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border