New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 8 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Cosmeticamerk Vichy misleidt de consument
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

Cosmeticamerk Vichy misleidt de consument

Bron: Redactie New Beauty (14-05-2008)
Foto

De stichting Onbeperkt Houdbaar (in oprichting) heeft deze week, nog voor haar officiele oprichting, haar eerste succes behaald. De Reclame Code Commissie heeft een klacht toegewezen die twee leden van de stichting indienden over een advertentie van cosmeticabedrijf Vichy. De Commissie vindt een aantal stellingen in de cosmetica-advertentie misleidend.

De stichting Onbeperkt Houdbaar, die op 23 mei officieel wordt opgericht, diende een klacht in tegen een tijdschriftadvertentie voor het product Vichy Liftactiv Pro C . In die reclame belooft Vichy dat deze anti-rimpelcreme rimpels in een maand tijd met 23 % vermindert en dat het product zelfs de diepste rimpels binnen een maand opvult.

Volgens de Reclame Code Commissie kan Vichy die claim niet hard genoeg maken. De belofte is volgens de Commissie 'te absoluut' en daardoor misleidend volgens de normen die in de Nederlandse Reclame Code zijn vastgelegd. 'Daarbij is verder nog van belang dat het effect slechts bij een specifieke groep is gemeten', oordeelt de Commissie, 'te weten Chinese vrouwen ... Ook is alleen het effect gemeten dat het product op kraaienpootjes heeft.'

De stichting Onbeperkt Houdbaar ontstond vorig jaar na het debat dat losbarste rondom Beperkt Houdbaar. In het vervolg Na Beperkt Houdbaar is de eerste bijeenkomst van de leden van de stichting gefilmd. De stichting streeft een realistischer schoonheidsideaal na, onder meer door fabrikanten aan te spreken op misleidende of onvolledige informatie in reclames en door consumenten eerlijke productinformatie te geven.Vanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border