New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 16 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Tanden bleken kan glazuur aantasten
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

Tanden bleken kan glazuur aantasten

Bron: BelgiŽ (22-04-2008)
Foto

Voor een stralende glimlach riskeren sommige mensen de stevigheid van hun gebit. Steeds meer mensen willen een parelwitte glimlach. Tanden bleken of 'bleaching' is in. In handen van een ervaren tandarts ben je veilig. Wie daarentegen zelf aan de slag gaat, riskeert de stevigheid van het gebit aan te tasten. Professor Roeland De Moor van de vakgroep Tandheelkunde van de Belgische Universiteit Gent bleekt al meer dan 20 jaar tanden, en bespreekt deze maand in Bodytalk de voor- en nadelen van de diverse technieken.

Het bleken van tanden is een vrij technische procedure die tijd vraagt. Maar sommige mensen tonen zich ontgoocheld wanneer ze vaststellen dat een behandeling weken of maanden kost, 'want op televisie gaat het allemaal zo snel'. Ook staat een onberispelijke mondhygiŽne voorop. Tanden bleken doe je beter niet zolang er sprake is van tandplaque, cariŽs of ontstoken tandvlees.

Wie jonger is dan 18 komt alleen in aanmerking met ernstige verkleuringen. En rokers moeten eerst stoppen met roken, zo niet verkleuren de tanden opnieuw binnen de kortste tijd.

Tandartsen moeten hun patiŽnten eerlijk voorlichten over de voor- en nadelen van bleaching, vindt Roeland De Moor. "We kunnen veel, maar niet alles. We kunnen de toestand verbeteren, maar meestal niet volledig ongedaan maken." Over de duurzaamheid van het resultaat durft de Gentse professor zich niet goed uit te spreken: de meeste langetermijnstudies werden door fabrikanten uitgevoerd, zonder overtuigende controlegroepen. Meestal is er na enkele jaren al een lichte terugval merkbaar, onder meer ook door de natuurlijke verkleuring met het ouder worden.

Stommiteiten

Thuis bleken kan, maar alleen onder controle van een tandarts. Er zijn ook schoonheidssalons die bleaching aanbieden, iets waar tandartsen voor huiveren. Wie aan bleaching doet zonder de oorzaak van de verkleuring te kennen, riskeert immers stommiteiten te begaan. Sommige verkleuringen kan je helemaal niet ongedaan maken, zoals die van tanden met cariŽs. Die hebben een vulling nodig.

Ook verkleurde witte vullingen (kunstharsvullingen) kunnen niet gebleekt worden. Hetzelfde geldt voor oppervlakkige afzettingen op de tand. Grondig reinigen en polijsten kan dan volstaan. Kortom, als de kleur van je tanden je niet bevalt, vraag je best eerst advies aan je tandarts.

Bron: Knack.beVanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border