New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 13 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Botox tijdelijk in opspraak
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

Botox tijdelijk in opspraak

Bron: Redactie New Beauty (22-01-2008)
Foto

Haalt u regelmatig een 'Botoxje', of overweegt u dit antirimpel wondermiddel te laten inspuiten? U bent niet de enige. Bijna 20 miljoen vrouwen over de hele wereld zijn u voorgegaan.

Onlangs leek de meest populaire injectable in opspraak te komen. De Amerikaanse consumentenvereniging Public Citizen eiste in een petitie aan de FDA harde waarschuwingen op de labels van producten als Botox, nadat 16 overlijdingsgevallen in verband werden gebracht met botulinium gebruik.

Botox wordt geproduceerd door Allergan Inc. Het is in feite gif, dat wordt geïnjecteerd om rimpels in het gezicht glad te strijken. Mogelijke bijwerking van het middel is allergische reactie. Deze uit zich in: droge mond, ademhalingsproblemen, problemen met slikken, onduidelijk spreken, hangende oogleden en spierslapte.

Public Citizen heeft 180 rapporten onderzocht, die waren voorgelegd aan de US Food & Drugs Administration (FDA), over patiënten die Botox of Myobloc, een soortgelijke spierverslapper, kregen ingespoten. In de rapporten worden gevallen beschreven van spierslapte, problemen bij het slikken en beginnende longontsteking, veroorzaakt door het inademen van vreemde stoffen.

Volgens de onderzochte FDA-rapporten kenden 16 gevallen een fatale afloop, terwijl 87 patiënten in het ziekenhuis terrecht kwamen. Dr. Sidney Wolfe, directeur van de Public Citizen’s Health Research Group, verklaard hierover: ‘Niemand hoeft dood te gaan aan Botox en niemand zou eraan doodgaan, als firma’s en overheid hun werk beter zouden doen.’

Dr. Foad Nahai, president van de Amerikaanse Organisatie voor Esthetische Plastische Chirurgie, bagatelliseert de berichten: ‘Wij geloven dat de veiligheidsvoorschriften op de verpakkingen voldoen, inclusief verschillende waarschuwingen en bijwerkingen. Wij geloven dat dit product een veilig en probaat middel is en wij adviseren het zoals op de verpakking staat te blijven gebruiken.’

NB: inmiddels heeft Amerikaans onderzoek aangetoond dat de bovenstaande berichten een storm in een glas water zijn geweest. Lees hierover meer >>Vanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border