New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 8 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Tandinfectie doet haar uitvallen
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

Tandinfectie doet haar uitvallen

Bron: Het Laatste Nieuws (03-12-2007)
Foto

Er is een opvallend verband tussen een infectie van tanden en tandvlees en haaruitval, volgens Spaanse tandartsen. Een betere mondhygiëne doet het haar weer groeien.

De artsen hebben het niet over ouderdomskaalhoofdigheid maar over alopecia areata. Die 'plaatselijke kaalheid' begint met ronde, kale plekjes in het hoofdhaar, de baard of de wenkbrauwen. Soms verdwijnen ook de wimpers. Naar schatting een op de duizend mensen krijgt ermee te maken.

De oorzaak van het haarverlies is onbekend, maar artsen vermoeden dat het om een auto-immuunziekte gaat, waarbij afweercellen per vergissing de haarwortelzakjes aanvallen en doen ontsteken. Het haar wordt kwetsbaar en valt gemakkelijk uit. Stress zou de ziekte uitlokken.

Na een behandeling van de tandproblemen vermindert het haarverlies. Eerder werd ook al hartziekte in verband gebracht met tandvleesontsteking.Vanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border