New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 15 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Met huid en haar
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

Met huid en haar

Bron: Algemeen Dagblad (23-06-2007)

Met name voor veel mannen is kaal worden een schrikbeeld. Gelukkig voor hen bestaan er transplantatiemethoden waarmee de ‘schade’ enigszins kan worden hersteld.

De oudste methode om haargroei te herstellen staat bekend als de stripmethode. Op het achterhoofd, de plek waar bij kaalheid nog vaak wél haar zit, wordt een reep huid gehaald met haar en al. Deze reep wordt vervolgens in kleine stukjes gesneden en in het te behandelen gebied gezet. Het voordeel van deze methode is dat het snel gaat: de behandeling duurt zo’n drie tot vier uur. Nadeel is dat het weggehaalde haar niet meer terugkomt. Bovendien ontstaat er op het achterhoofd een litteken van oor tot oor. Ook al valt het haar er misschien overheen, het zit er wel. Hierdoor zijn er ook grenzen aan het aantal behandelingen. Vaker dan twee tot drie keer is echt niet wenselijk.

Kleine gaatjes
Hoewel de stripmethode nog vaak gehanteerd wordt, bestaat er sinds ongeveer drie jaar een meer geavanceerde techniek. Deze techniek, Follicle Unit Extractie (FUE), is wereldwijd erkend als standaard. Een beperkt aantal artsen past FUE toe, onder wie dr. Rudi de Reys van ProHairClinic. “Bij FUE wordt met een dun hol naaldje van 0,8 millimeter doorsnee onder plaatselijke verdoving een groepje van twee tot drie haartjes uit de hoofdhuid geprikt. De uitgenomen stukjes huid en haar worden in de kleine gaatjes ‘geplant’, die daarvoor worden gemaakt. Dat gebeurt óf met een mesje, óf met laser. Persoonlijk ben ik niet zo’n voorstander van laser. Het gaat wel wat sneller, maar omdat de huid hierdoor verbrandt, kunnen de haartjes wellicht minder goed groeien en is het resultaat niet optimaal.” Het voordeel van deze behandeling ten opzichte van de stripmethode is dat men er geen groot litteken aan overhoudt. De kleine gaatjes op het achterhoofd genezen binnen zeven dagen. Daarna is er niets meer van te zien, ook niet bij een kort kapsel. De behandeling duurt wel langer: ongeveer een dag.

Nieuwe ontwikkelingen
Het allernieuwste op het gebied van haartransplantatie is haarstamceltransplantatie. Dr. Coen Gho van Hair Science Institute is een van de weinige artsen die deze behandeling uitvoert. “Haarstamcellen zijn de cellen in het haarwortelzakje, die verantwoordelijk zijn voor de haargroei”, legt hij uit. “De methode gaat uit van de kennis dat niet alle haarstamcellen in het haarwortelzakje nodig zijn om haargroei te bewerkstelligen. Inmiddels is het mogelijk om een aantal haarstamcellen uit dat haarwortelzakje te halen en deze gedurende een paar uur in een speciale vloeistof te zetten, waardoor ze een ‘boost’ krijgen. Later kunnen ze in het transplantatiegebied haarwortelzakjes ontwikkelen. Heel beeldend gezegd ben je haar aan het ‘stekken’, net als bij planten.” Deze nieuwe techniek is met name geschikt voor mensen die een klein donorgebied hebben – de plek waar het haar vandaan gehaald wordt – en een groot behandelgebied. “Wij hebben inmiddels veel slachtoffers van de Volendam brand met succes op deze manier behandeld”, illustreert Gho. “Het voordeel is dat het oorspronkelijke haar blijft zitten en je in theorie onbeperkt het donor gebied kunt blijven gebruiken. Er ontstaan geen littekens en als de plaatselijke verdoving is uitgewerkt, heb je geen napijn. Nadeel is wel dat je al gauw een dag bezig bent.”

[Mediaplanet themabijlage New Beauty, gedistribueerd bij het AD op 23 juni 2007]Vanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border