New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 14 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Ontharen: elektrisch, met laser, of allebei?
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

Ontharen: elektrisch, met laser, of allebei?

Bron: Algemeen Dagblad (23-06-2007)

Het nadeel van harsen, epileren, scheren en ontharen met ontharingscrème is dat de haartjes na korte of langere tijd weer terugkomen. Een (min of meer) definitieve oplossing is elektrisch ontharen of laseren.

Elektrisch ontharen en laseren hebben gemeen dat de haarzakjes, waaruit de haar groeit, vernietigd worden. Eveneens geldt voor beide methoden dat het te bereiken resultaat afhangt van de groeifase waarin de haar zich bevindt. Mary van den Dolder is bestuurslid van de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzor-­ging (ANBOS). Deze organisatie bewaakt de kwaliteit van de opleiding in de branche en houdt zich ook bezig met innovatie. Zij vertelt: “De keuze van deconsument voor de ene of de andere methode wordt vooral bepaald door het oppervlak dat onthaard moet worden. Met laser worden namelijk meerdere vierkante centimeters tegelijk behandeld. Dat maakt het relatief snel en geschikt voor grote oppervlakten. Bij elektrisch ontharen wordt ieder haartje afzonderlijk behandeld, dat kost meer tijd.”

Pigment
Laser kan niet alle haartjes definitief verwijderen. “Daarom spreken wij liever over haarreductie”, aldus Van den Dolder. “Pigmentloze haren –grijs, blond, rossig – kunnen bijvoorbeeld niet met laser worden behandeld. Sinds enige tijd is er een vloeistof op de markt die belooft dat dit wél zou kunnen, maar de werking hiervan is nog niet bewezen. Om pigmentvlekken te voorkomen, is het bij het laseren bovendien een absolute must om een sunblock met hoge factor te gebruiken. Ook het behandelen van donkere huid kent zijn beperkingen vanwege pigmentverschuivingen (er kunnen donkere of lichte plekjes ontstaan op de huid). Daarom is het raadzaam om altijd een proefbehandeling te vragen. Bij elektrisch ontharen komen de haartjes vrijwel niet terug. Ik durf te zeggen dat het voor 90 procent definitief is.”

Meer informatie: www.anbos.nl

[Mediaplanet themabijlage New Beauty, gedistribueerd bij het AD op 23 juni 2007]Vanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border