New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 8 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: CDC Kliniek voor tandzorg ontvangt keurmerk Zelfstandige Klinieken Nederland uit handen van Edith Schippers, 2e kamerlid en vice-fractievoorzitter van de VVD
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

CDC Kliniek voor tandzorg ontvangt keurmerk Zelfstandige Klinieken Nederland uit handen van Edith Schippers, 2e kamerlid en vice-fractievoorzitter van de VVD

Bron: Redactie New Beauty (08-02-2007)

Edith Schippers, 2e kamerlid en vice-fractievoorzitter van de VVD reikt maandag 19 februari a.s. voor het eerst het ZKN- Keurmerk uit aan een tandheelkundige kliniek die voldoet aan het nieuwe systeem van kwaliteitscertificatie. Het betreft CDC Kliniek voor tandzorg uit Best, de grootste tandheelkundige kliniek van Nederland. Het keurmerk is een initiatief van de vereniging Zelfstandige Klinieken Nederland.

Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) hanteert een kwaliteitssysteem, dat op het gehele functioneren van de kliniek betrekking heeft en vorig jaar werd geÔntroduceerd. Naast de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel worden ook de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, klanttevredenheid en de afhandeling van wachttijden getoetst.

Voor de patiŽnt en de medisch specialist geeft dit keurmerk inzicht of aan de eisen is voldaan. Die eisen zijn o.a. in samenspraak met de Inspectie voor de Gezondheidszorg vastgesteld. KIWA-Certificatie en Keuringen borgt als onafhankelijke instituut het certificeringproces. De toetsing wordt periodiek herhaald. Bij blijvend onvoldoende resultaat verliest de kliniek het keurmerk van de brancheorganisatie ZKN.

Opmars Klinieken

ZKN verwacht dat de opmars van zelfstandige klinieken doorzet. Het in 2006 geÔntroduceerde zorgverzekeringsstelsel en de bijbehorende marktwerking in de gezondheidszorg geven de zelfstandige klinieken meer ontwikkelingsmogelijkheden, waardoor de opkomst in een stroomversnelling is gekomen. De basis voor marktwerking in de gezondheidszorg is: de focus op het belang van de patiŽnt. Bij Zelfstandige Klinieken Nederland staat de zorg voor de patiŽnt altijd al centraal. Alles is erop gericht om heldere, begrijpelijke en controleerbare informatie te geven, gemaakte afspraken na te komen en het daadwerkelijk behandeltraject niet langer te laten duren dan strikt noodzakelijk is.

ZKN streeft ernaar, dat het ZKN-Keurmerk de status van leidende prestatie-indicator in de Nederlandse gezondheidszorg zal verkrijgen. ZKN is dan ook zeer verheugd, dat CDC Kliniek nu als 1e tandheelkundige kliniek in Nederland de kwaliteitsnorm van ZKN waardig bleek te zijn. CDC Kliniek was al ISO 9001/HKZ gecertificeerd.Vanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border