New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 7 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Te veel mannen verliezen hun haar zonder dat ze er iets aan doen!
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

Te veel mannen verliezen hun haar zonder dat ze er iets aan doen!

Bron: e-Gezondheid.be (26-04-2006)

Een derde van de mannen verliezen hun vroegtijdig en ze lijden eronder: minder zelfvertrouwen, depressieve gedachten enz. Ondanks die problemen ondernemen ze niets om met een behandeling tegen kaalheid te starten. Komt dat door een tekort aan informatie?

Waarom verliezen sommige mannen op heel jonge leeftijd hun haar?

Androgene haaruitval of vroegtijdig haarverlies komt uiterst vaak voor: meer dan een derde van mensen vanaf de leeftijd van 18 jaar hebben er last van. Hoewel meerdere factoren een rol spelen, zijn de genetische en hormonale componenten heel goed gekend. De geslachtshormonen kunnen soms namelijk de haargroei beïnvloeden en meer bepaald de capillaire cyclus versnellen, waardoor de haarfollikels uitgeput raakt. Hierdoor wordt de haargroei steeds trager en zwakker, neemt af en mondt uit in een progressief verlies van de haren.

Er bestaan behandelingen tegen kaalheid en ze zijn doeltreffend, op voorwaarde dat ze worden gestart voor het te laat is…

Maar ook al is een vroegtijdig haarverlies een probleem dat mannen en vooral jonge mannen dwarszit en niet goed wordt verwerkt, raadplegen maar weinig mensen een dermatoloog. Meestal reageren de mannen weinig, vaak verkeerd en te laat als ze vroegtijdig kaal worden.

Haarverlies veroorzaakt lijden.

De resultaten van een Europese enquête die bij 1.000 mannen van 18 tot 41 jaar werd gehouden, illustreren de omvang van het probleem voortreffelijk. Binnen deze bevolkingsgroep
- hadden 700 mannen last van vroegtijdig haarverlies,
- dat is goed voor 47% van deze groep: - 43% van de ondervraagden hebben last van minder vertrouwen in hun lichamelijke charme;
- 42% zijn bang om kaal te worden;
- 37% zijn bang om er ouder uit te zien;
- 21% (één op vijf) vertonen naar aanleiding van hun haaruitval tekenen van depressie;
- slechts 7% volgen een behandeling en drievierden hebben nog nooit stappen ondernomen om dit probleem aan te pakken;
- de mannen die een behandeling hebben gekregen, zeggen tevreden te zijn over het resultaat en positieve psychologische resultaten te hebben, vooral met betrekking tot het zelfvertrouwen.Vanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border