New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 21 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Het is ook al een ziekte, Chirurgen die cosmetische ingrepen uitvoeren, zijn onvoldoende alert op mensen met een Body Dysmorphic Disorder (BDD)
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

Het is ook al een ziekte

Chirurgen die cosmetische ingrepen uitvoeren, zijn onvoldoende alert op mensen met een Body Dysmorphic Disorder (BDD)

Bron: Het Parool (13-03-2006)

Dit is een psychische afwijking waarbij ingebeelde lelijkheid leidt tot een onbedwingbare drang tot cosmetische ingrepen. Dit zei psychologe Nienke Vulink zaterdag tijdens een paneldiscussie op New Beauty, een beurs met aanbieders van cosmetische ingrepen.

Ruim drie procent van de mensen die zich melden voor cosmetische chirurgie in het academisch ziekenhuis Utrecht, is psychisch ziek, aldus Vulinks onderzoek. Van die drie procent heeft tweederde de neiging zichzelf te doden. Dit onderzoek betrof een academisch ziekenhuis; 'bij cosmetische klinieken zullen waarschijnlijk vaker mensen met BDD aankloppen'. Volgens Vulink moeten artsen alert zijn op onredelijke verzoeken en jonge vrouwen en mensen die voor 'de twintigste keer komen'. "Er zijn mensen die zeggen: als mijn neus niet geopereerd wordt, rijd ik mijn auto tegen de vangrail."

Plastisch chirurg Jeroen Stevens neemt zijn verantwoordelijkheid. "Ik weiger een op de tien." Volgens arts Robert Schoemacher had de arts van Michael Jackson allang zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. Op de vraag of Schoemacher ook klanten zou weigeren als hij weken geen inkomsten heeft gehad, kwam geen duidelijk antwoord.Vanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border