New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 49 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Orthodontie: de eerste stap naar een perfect gebit.
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

Orthodontie: de eerste stap naar een perfect gebit.

Bron: Redactie New Beauty (07-02-2006)

En op de drie jongeren heeft tegenwoordig een beugel. Gelukkig vinden ook steeds meer volwassenen de weg naar de orthodontist. Sommigen hebben vroeger de kans niet gehad. Anderen hebben een behandeling met uitneembare beugels ondergaan waardoor het eindresultaat niet bevredigend is. Het komt ook geregeld voor dat er op latere leeftijd verandering optreed in de stand van het gebit. Gelukkig is er altijd een oplossing.

Een orthodontist is opgeleid als tandarts en heeft daarna een vier-jarige wetenschappelijke specialisatie aan de universiteit afgerond. Er zijn ook tandartsen die orthodontische behandelingen uitvoeren. Een orthodontist voert geen andere tandheelkundige behandelingen uit, maar heeft wel uitgebreide tandheelkundige kennis. Hij zal daarom u onpartijdig adviseren over gecombineerde behandelingen. De gebitsgezondheid staat hierbij voorop. Uw wensen worden in het behandelingsplan opgenomen. Vanzelfsprekend krijgt U vooraf uitleg over het behandelingsplan, de kosten en het verwachtte resultaat.

Veel mensen denken dat de orthodontist alleen maar tanden 'rechtzet'. Dit is gedeeltelijk ook wel waar: aan het eind van de behandeling heb je mooie rechte tanden, en passen de kiezen goed op elkaar. Hier komt echter meer bij kijken dan alleen het verplaatsen van tanden of kiezen. Ook de kaken moeten in een goede positie worden gebracht en er moet een evenwicht worden bereikt tussen gebit, tong, wangen en lippen.

De orthodontist kijkt naar het gebit en naar het gezicht, en overlegt vanzelfsprekend met de patient. Op basis van een uitgebreid onderzoek met rntgenfoto's en gipsmodellen, wordt de probleemstelling beoordeeld. Daarmee wordt een behandelingsplan gemaakt. De beugelbehandeling is daarmee afgestemd op het individuele gebit, de specifieke wensen van de patient en op het gewenste eindresultaat.

Een orthodontische behandeling bij volwassen patienten kan tegenwoordig in vrij korte tijd tot een grote verandering leiden. Bij de meeste orthodontische behandelingen worden vaste (slotjes) beugels gebruikt. Die kunnen ook van metaal of van tandkleurig materiaal zijn. In 6 tot 12 maanden is daarmee in veel gebitten een geweldige vooruitgang te boeken. Als er meer moet gebeuren duurt het soms iets langer, maar behandelingen van langer dan twee jaar zijn uitzondering. De kosten van een behandeling met vaste apparatuur zijn ongeveer 1500 tot 2000 euro.

Door: B.J. Njio - OrthodontistVanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border