New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 43 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Sabine Uitslag nieuwe voorzitter Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

Sabine Uitslag nieuwe voorzitter Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten

Foto

De leden van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten kozen vandaag in Utrecht Sabine Uitslag tot hun nieuwe voorzitter. De huidtherapeut behandelen mensen met een hulpvraag op het gebied van de gezonde of zieke huid, zoals oedeem, (brand)wonden, acne en vaatafwijkingen. In dit vraaggesprek vertelt de voormalig politica dat ze dit voorzitterschap verkoos boven andere functies omdat het haar passie raakt.

Van harte gefeliciteerd met uw functie als voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, mevrouw Uitslag. Wat heeft u doen besluiten om u beschikbaar te stellen als voorzitter van deze Vereniging?

“Toen ik hoorde over deze functie werd mijn nieuwsgierigheid gewekt door het beroep van huidtherapeut. Ondanks mijn jarenlange en brede ervaring in en met de gezondheidszorg kende ik de huidtherapeuten niet. Het blijkt een groep gedreven paramedici; therapeuten met een vierjarige hbo-opleiding en een BIG-registratie die zorg bieden aan mensen met huidproblemen. Daarbij is de aandacht voor de kwaliteit van leven van de patiënten en cliënten groot. Bij de beroepsgroep en bij het bestuur van de NVH voelde ik de passie en energie die ik zelf ook heb. Ik zet me daarom graag in om de beroepsgroep bekender te maken, om huisartsen, dermatologen, plastisch chirurgen en iedereen in Nederland te laten ervaren welke toegevoegde waarde de huidtherapeut heeft en om de huidtherapie zich verder te laten ontwikkelen. Mijn doel hierbij is dat mensen met huidproblemen altijd kunnen rekenen op de beste zorg voor hun huid én mijn doel is dat de dermatologische zorg betaalbaar en kwalitatief hoogstaand blijft.”

Welke uitdagingen wachten u en de huidtherapeuten?

“We leven in een complexe tijd. Het is crisis, de zorgkosten blijven stijgen en staan onder druk. Het is ook een tijd die kansen biedt, vooral in de zorg. Ik geloof in het verbinden van mensen, in samenwerken. Ik zie graag dat er binnen de zorg meer aandacht is voor samenwerking. Daarbij zal de huidtherapie zich ook inhoudelijk en wetenschappelijk moeten blijven ontwikkelen. Maar ook wat dat betreft staat de huidtherapie niet alleen. In samenwerking met huisartsen, dermatologen en plastisch chirurgen kunnen de huidtherapeuten de zorgketen voor de huid nader vorm en inhoud geven. Daarvoor moet de NVH ervoor zorgen dat deze artsen weten waar de huidtherapie aanvullend is op hun behandelingen. En daarvoor moeten ook de politiek, zorgverzekeraars en het algemeen publiek weten wat huidtherapie inhoudt.”

Welke affiniteit heeft u met de huid en huidaandoeningen?

“Ik prijs me gelukkig met een makkelijke huid. Nu, tijdens mijn tweede zwangerschap, heb ik wat huidirritaties, maar dat is het dan. Ik wil dus niet beweren dat ik me kan voorstellen hoe het is als je huidproblemen hebt. Maar aangezien problemen met de huid meestal zichtbaar zijn, begrijp ik best dat het mensen in een sociaal isolement kan brengen. Gelukkig is daar iets tegen te doen, namelijk adequate en kwalitatief hoogwaardige begeleiding en behandeling. Een persoonlijke benadering is daarbij cruciaal. Dat kunnen wij leveren.”

Komende zaterdag, 25 mei, is er de Check jij je huid-dag van het onder andere het Huidfonds, de dermatologen en huidtherapeuten. Op 8 juni aanstaande is er de landelijke Lekker in je Vel Dag van de huidtherapeuten; dan geven ze advies over de huid in de zomer. Hoe belangrijk is dergelijk advies?

“De huid en de zon – dat is elk jaar een hot item. Helaas neemt het aantal gevallen van huidkanker nog steeds toe. En met dit frisse voorjaar krijgt de huid weinig gelegenheid om rustig aan de zon te wennen. Des te belangrijker is het om de huid tegen de felle zonnestralen te beschermen. Maar de zon doet ons ook goed en we hoeven haar niet te ontlopen. De huidtherapeut bepaalt daarom voor iedereen afzonderlijk het huidtype en geeft een persoonlijk advies – ook voor de beste bescherming tijdens je vakantie.”

Beknopt CV van Sabine Uitslag

- Drs. Gezondheidswetenschappen Universiteit Limburg

- Top Class bestuurskunde Gezondheidszorg, Erasmus Universiteit Rotterdam

- Werkzaam geweest als: verpleegkundige, docent verpleegkunde, bestuurslid Federatie GGZ, Account Management Opleidingen Top Klinisch Ziekenhuis (consultant Isala Klinieken, Zwolle), Stafmedewerker Wetenschappelijk Instituut CDA Den Haag, lid Tweede Kamer der Staten-Generaal voor het CDA.

- Nu: eigen onderneming Salijn en voorzitter Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten

Meer informatie over de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten: www.huidtherapie.nl/

Lees hele artikel pijl rechtsVanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border