Nieuws
|
|
Geuren kunnen zout in voeding vervangen
Bron:
Het Laatste Nieuws (14-08-2011)
|
Als voedingsproducenten geurstoffen in plaats van zout zouden toevoegen aan hun fastfood of kant-en-klare maaltijden, dan zouden die maaltijden een pak gezonder worden. Bijkomend voordeel: de consument heeft het niet eens door. De voorwaarde daarvoor is wel dat er geurstoffen gebruikt worden die door mensen geassocieerd worden met zout. Volgens Franse wetenschappers zijn er maar liefst 14 geuren die zout kunnen vervangen.
Geuren als sardines, ansjovis, nootjes, bacon, ham of...
Vanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.