New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 12 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Fileprobleem opgelost bij de Huidtherapeut, door Pauline Veen
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

Fileprobleem opgelost bij de Huidtherapeut

door Pauline Veen

Bron: Spits (11-04-2001)

In heel Europa zijn er maar zo'n 250 werkzaam, waarvan de meesten - zo'n 200 - ook nog eens in Nederland werken. Veel mensen kennen het beroep dan ook niet, vertelt huidtherapeute Marcelline Goyen. Goyen behandelt patiŽnten met huidproblemen die zijn doorverwezen door de huisarts of dermatoloog.

Veel mensen krijgen vroeg of laat te maken met huidproblemen. Of het nu acne is, of (over)beharing, pijnlijke littekens, vochtophoping in de benen, wijn- of pigmentvlekken, een huidziekte zoals Psoriasis, hinderlijke wratjes of verwijde bloedvaatjes: de aandoeningen ontsieren en zijn vervelend voor de patiŽnt, vertelt Goyen. Een huidtherapeut helpt, in aanvulling op huisarts of specialist, verschillende huidproblemen te lijf te gaan. "Artsen of specialisten hebben doorgaans weinig tijd voor een patiŽnt. Na een operatie sta je er alleen voor. Ik neem juist de tijd voor patiŽnten. Ik kijk altijd naar de mens achter het probleem en probeer een oplossing te bieden die bij hem of haar past."

Er is een groot verschil met een schoonheidsspecialist, vertelt Goyen. "Deze verfraait de gezonde huid, terwijl een huidtherapeut beschadigde of zieke huid behandelt. Wij zijn echt gespecialiseerd, ook om diverse huidziektes te herkennen. We werken nauw samen met de huisarts of specialist."

De therapeute uit Haaften (tussen Utrecht en Den Bosch) behandelt grotendeels lymfoedeem-patiŽnten, met name vrouwen met borstkanker die een borstamputatie ondergaan hebben. Door bestraling en verwijdering van lymfevaten kunnen vochtophopingen in de arm of hand ontstaan. Met massage en zwachtels weet Goyen deze gezwollen armen en handen weer in de oude vorm terug te krijgen. "Eťn op de drie vrouwen waarbij een borst is weggehaald, krijgt last van lymf-oedeem. Het lymfesysteem is dan beschadigd, waardoor er een soort fileprobleem in het lichaam ontstaat. Het vocht wordt niet goed meer afgevoerd. Door middel van massages en het aanbrengen van zwachtels kan je dit goed bestrijden", legt Goyen uit.
De huidtherapeute vindt haar werk 'enorm dankbaar'. "Veel mensen lopen al lang met een huidprobleem rond en weten niet wat ze ermee aanmoeten. Ik heb mensen in mijn stoel gehad die huilend van blijdschap weer naar buiten gingen, terwijl ze eerst niet meer de straat op durfden. Laatst heb ik een patiŽnte behandeld die al zeven jaar pijn in haar been had door vochtophoping. Ze was al verschillende keren geopereaard aan haar benen, die enorm gezwollen waren. Binnen een week was ze pijnvrij. In twee maanden tijd werd de zwelling maar liefst 14 centimeter minder. Als ik zie dat zo iemand weer normaal kan leven, doet me dat enorm goed."Vanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border