New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 26 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Cellulitis bestrijden met planten? Het kan!
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

Cellulitis bestrijden met planten? Het kan!

Bron: e-Gezondheid.be (03-01-2009)

Infusies van planten of plantenthees zijn geen mirakeloplossing tegen cellulitis. Maar ze kunnen wel een duwtje in de rug geven. Sommige planten hebben interessante eigenschappen: drainerend, ontzwellend en circulatiebevorderend. Men beveelt altijd aan dat men veel moet drinken en infusies of thee bieden op dat vlak een grote variŽteit.

Planten, een duwtje in de rug tegen cellulitis

Net zoals een evenwichtige voeding en regelmatige fysieke activiteit deel uitmaken van een anti-cellulitisstrategie, is het ook noodzakelijk om veel te drinken: het equivalent van twee liter verdeeld over de dag. Let wel op dat je geen mineraalwater op basis van natrium drinkt, want dit werkt de retentie van water in de hand. De hoeveelheid die je dagelijks moet drinken kan ook onder de vorm van infusies van planten. Het voordeel is dat sommige planten de circulatie bevorderen en de weefsels draineren, twee interessante eigenschappen die belangrijk zijn in de strijd tegen cellulitis. Welke zijn de meest aangewezen planten?

Welke thee tegen cellulitis?

Brandnetel
Laat 100 gram verse bladeren trekken in een liter kokend water en drink ongeveer drie kopen per dag.

Groene thee
Groene thee helpt om water en vetten af te drijven. Hij beperkt ook de productie van vrije radicalen. Laat 10 minuten trekken in kokend water.

Klimop, venkel, tamme Amerikaanse toverhazelaar
Meng in gelijke hoeveelheid deze vier planten. Doe een koffielepel van deze mengeling in een kop kokend water, laat vervolgens drie minuten koken en laat 10 minuten trekken. Drink twee tassen per dag.

Artisjok, schietwilg, moerasspirea, rode wingerd

Meng de vier planten in gelijke hoeveelheden. Neem drie soeplepels voor een liter koud water, breng aan de kook gedurende twee minuten. Laat 15 minuten trekken. Drink drie tot vier koppen per dag.

Zonnegoud of thee van Java

Zonnegoud heeft een drainerende werking. Laat gedurende vijf minuten trekken, 5 gram per liter kokend water. Drink 1 tot 3 koppen per dag en drink de laatste tas enkele uren voor het slapengaan. Een laatste aanbeveling: masseer alle dagen de zones met cellulitis. Massages bevorderen de circulatie en de drainage.

Lees hele artikel pijl rechtsVanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border