New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 

Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 35 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Vrouwen voelen zich beter wanneer ze onthaard zijn
pijl rechts Nieuws pijl rechts

graphic newbeauty

Vrouwen voelen zich beter wanneer ze onthaard zijn

Bron: Redactie New Beauty (01-12-6000)
Foto

Meer dan tweederde van alle vrouwen voelt zich vrouwelijker en aantrekkelijker en dus zelfverzekerder wanneer ze onthaard zijn. Dat is de conclusie die Procter & Gamble trekt uit haar Europese enquête; ‘Female Grooming Report’.

Wat het onderzoek echter niet meet is hoeveel vrouwen zich ontharen door middel van permanente ontharing.

Volgens het onderzoek doen vrouwen aan tijdelijke ontharing meestal vóór ze op reis gaan en voor een afspraakje. Ongeveer 77% onthaart zich het hele jaar door, en niet alleen in de zomer. Een vrouw onthaart zich volgens de enquête gemiddeld twee keer per week. De bikini is de zone die vrouwen vaak niet ontharen als ze gehaast zijn. De meerderheid van de Europese vrouwen (53%) vindt gladde onderbenen net zo belangrijk als onthaarde oksels.

Nederlandse en Belgische vrouwen hebben duidelijke voorkeuren als het op ontharingsmethoden aankomt. Afhankelijk van het te ontharen lichaamsdeel en het seizoen, passen ze hun keuze aan. Tijdens de wintermaanden gebruikt de helft van de vrouwen een scheermesje om te ontharen, terwijl 29% kiest voor epilatie, 15% gebruikt een epileerapparaat en 14% met wax. In zomermaanden blijft scheren de populairste methode maar stijgt het belang van epilatiemethoden tot 41% en ontharingscrème tot 22%. In de Zuiderse landen zoals Spanje, Portugal en Italië wordt meer gekozen voor epilatie. Opvallend is dat ongeveer één derde van de vrouwen het scheermesje van hun partner gebruikt, nochtans zijn deze niet aangepast aan een vrouwenhuid op de benen en kunnen ze snijwondjes veroorzaken.

De gemiddelde leeftijd waarop Europese meisjes zich beginnen te ontharen is tussen 14 en 15. Toch zijn er sommigen die al op hun 11ste de ongewenste haartjes verwijderen. Ontharen is dus een handeling die vrouwen hun hele leven lang blijven uitvoeren.

meer artikelen over dit onderwerpVanwege internationaal auteursrecht kan New Beauty niet altijd het hele artikel tonen. In die gevallen bieden wij je een link naar de originele bron van het artikel aan. Zo kun je toch alle informatie lezen en er je voordeel mee doen. Hoewel we ons best doen te zorgen dat iedere doorlink uitkomt bij het artikel kan het voorkomen dat de andere website het artikel heeft verwijderd of de link heeft veranderd. Mocht je dit overkomen, dan excuseren wij ons voor de overlast en vragen wij je dit per email aan ons kenbaar te maken.

 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border