New Beauty :: Afdruk Privékliniek Medisch Centrum Jan van Goyen

Afdruk van New Beauty © copyright 2022 :: www.newbeauty.nl :: www.newbeauty.be

KLINIEK

Medisch Centrum Jan van Goyen

Bezoekadres : Jan van Goyenkade 1
1075 HN AMSTERDAM
Land : Nederland
Telefoon : 020-6643223
Fax : 020-6641116

Omschrijving:
Het Medisch Centrum Jan van Goyen heeft een veelbewogen voorgeschiedenis. In 1942 werd in het huidige gebouw een categorale KNO-kliniek opgericht die tot 1989 in die vorm functioneerde.

Na sluiting van de kliniek in dat jaar, in het kader van de door de overheid gewenste reductie van ziekenhuisbedden en concentratie in grote ziekenhuis-instellingen, werd in datzelfde jaar het Medisch Centrum Jan van Goyen opgericht als plastisch esthetisch chirurgische privé-kliniek. De toenmalige wet en regelgeving en de heersende politieke opvatting over privé gezondheidszorg hebben de ontwikkeling van het centrum als privé-kliniek aanvankelijk behoorlijk geremd.

Inmiddels was de kliniek naast plastisch chirurgische ingrepen zich steeds meer gaan toeleggen op zuiver medische zorg. Na koninklijk bezoek in 1996 (Prinses Juliana liet zich in het centrum aan staar opereren) veranderde het politieke klimaat. Heden ten dage is de kliniek een modern ingericht dagbehandelcentrum met verschillende specialismen. Het fraaie gebouw en de unieke ligging, in combinatie met de modernste technieken toegepast op de operatiekamers, hebben het centrum tot een bekende en gerenommeerde kliniek gemaakt.

Tienduizenden patiënten vinden jaarlijks hun weg naar de kliniek, waar zeer verantwoorde zorg wordt verleend. Samenwerking met het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Slotervaart Ziekenhuis waarborgt zowel de kwaliteit als de continuďteit van de aangeboden zorg.