New Beauty :: Afdruk behandelingsoverzicht Borstversteviging met inwendige BH

Afdruk van New Beauty copyright 2005 :: www.newbeauty.nl :: www.newbeauty.be

BEHANDELING-OVERZICHT

Borstversteviging met inwendige BH
Onderwerp: Borst(en)

Om de borsten te verstevigen wordt een kunststof netje in de gewenste borstvorm onder de huid rond de borstklier aangebracht. Dit netje werkt als een inwendige BH. Omdat het materiaal waaruit het gemaakt goed door het lichaam geaccepteerd wordt en het niet wordt afgebroken blijft dit netje de borst permanent een natuurlijke fraaie vorm geven. Het is zelfs zo dat het in principe niet meer nodig is om een klassieke BH te dragen, de borsten hebben hun eigen BH aan de binnenkant. Het netje is gemaakt van polypropyleen, een materiaal dat op grote schaal al tientallen jaren in de geneeskunde gebruikt wordt in de vorm van hechtmateriaal en verstevigingmateriaal ter versterking van zwakke plekken zoals liesbreuken. Het is een heel veilig en betrouwbaar materiaal. Het inwendige BH systeem (IBS) kent verschillende maten netjes, dus verschillende maten inwendige BH's. Hierdoor kunnen vrijwel alle groottes van borsten gecorrigeerd worden.

   
Variaties en technieken: nvt
   
Plaats van incisie & details: De meest gebruikelijke plek voor de incisie is rond de tepelhof, naar beneden via het centrumgedeelte van de borst en langs de vouw van het onderste gedeelte van de borst.
   
Verdoving: Algehele narcose
   
Duur: 2 tot 3 uur
   
Na de ingreep: Net zoals bij iedere andere operatie kan echter geen garanties gegeven worden voor een goed resultaat of voor een absolute symmetrie van de borsten. Bovendien duurt het zeker zes maanden voor de borsten hun definitieve vorm en soepelheid hebben. Bij uitzondering is een tweede operatie nodig om een optimaal resultaat te bereiken.
   
Risico's: Een wond kan nabloeden of er kan een infectie optreden. In zeldzame gevallen is de doorbloeding van de wondranden onvoldoende en kan een deel van het borstweefsel afsterven. Vrouwen, die de pil gebruiken, hebben een iets grotere kans op een trombosebeen. Na de operatie kan het gevoel van een of beide tepels verminderd of zelfs geheel verdwenen zijn. Vaak komt het gevoel weer terug, maar niet altijd volledig. Soms kan gedurende enkele weken wat wondvocht of oud bloed via de operatiewond naar buiten komen. Als dit gebeurt stopt het vanzelf, waarna de wond dichtgroeit.
   
Vaak gecombineerd met:

- Borstverkleining

   
Zichtbaarheid van resultaat: Door het netje van het IBS zullen de borsten niet meer uitzakken en zal een permanente vorm en versteviging blijven. Hoe de littekens er uiteindelijk uitzien, een onopvallend streepje of soms toch een wat breed en zichtbaar litteken is moeilijk tevoren t
   
Verzekering: Borstversteviging wordt als een cosmetische ingreep gezien, een dekking van de verzekering is dus ook niet van toepassing.