New Beauty :: Afdruk behandelingsoverzicht Orthodontische behandeling

Afdruk van New Beauty © copyright 2005 :: www.newbeauty.nl :: www.newbeauty.be

BEHANDELING-OVERZICHT

Orthodontische behandeling
Onderwerp: Tanden

Eén op de drie jongeren heeft tegenwoordig een beugel. Gelukkig vinden ook steeds meer volwassenen de weg naar de orthodontist. Sommigen hebben vroeger de kans niet gehad. Anderen hebben een behandeling met uitneembare beugels ondergaan waardoor het eindresultaat niet bevredigend is. Het komt ook geregeld voor dat er op latere leeftijd verandering optreed in de stand van het gebit. Gelukkig is er altijd een oplossing.

   
Variaties en technieken:

Veel mensen denken dat de orthodontist alleen maar tanden 'rechtzet'. Dit is gedeeltelijk ook wel waar: aan het eind van de behandeling heb je mooie rechte tanden, en passen de kiezen goed op elkaar. Hier komt echter meer bij kijken dan alleen het verplaatsen van tanden of kiezen. Ook de kaken moeten in een goede positie worden gebracht en er moet een evenwicht worden bereikt tussen gebit, tong, wangen en lippen.

De orthodontist kijkt naar het gebit en naar het gezicht, en overlegt vanzelfsprekend met de patient. Op basis van een uitgebreid onderzoek met röntgenfoto's en gipsmodellen, wordt de probleemstelling beoordeeld. Daarmee wordt een behandelingsplan gemaakt. De beugelbehandeling is daarmee afgestemd op het individuele gebit, de specifieke wensen van de patient en op het gewenste eindresultaat.

Een orthodontische behandeling bij volwassen patienten kan tegenwoordig in vrij korte tijd tot een grote verandering leiden. Bij de meeste orthodontische behandelingen worden vaste (slotjes) beugels gebruikt. Die kunnen ook van metaal of van tandkleurig materiaal zijn. In 6 tot 12 maanden is daarmee in veel gebitten een geweldige vooruitgang te boeken. Als er meer moet gebeuren duurt het soms iets langer, maar behandelingen van langer dan twee jaar zijn uitzondering. De kosten van een behandeling met vaste apparatuur zijn ongeveer 1500 tot 2000 euro.

   
Plaats van incisie & details: n.v.t
   
Verdoving: n.v.t
   
Duur: Gemiddelde behandeling: 6 maanden tot 12 maanden
   
Na de ingreep: Het is van essentieel belang dat je je gebit goed verzorgt. Ook tijdens het dragen van een beugel is het heel belangrijk je mondhygiëne optimaal te houden.
   
Risico's: Bij uitneembare beugels kunnen na verloop van tijd de tanden weer langzaam naar hun oude positie schuiven. Tegenwoordig krijgen de meeste beugeldragers een soort spalkje achter hun tanden geplaatst waardoor de tanden en kiezen netjes op hun plaats blijven. Het spalkje is nauwelijks zichtbaar en voelbaar.
   
Vaak gecombineerd met: Kronen / Bruggen
   
Zichtbaarheid van resultaat: Na een paar maanden zie je dat de tanden verschuiven en de kiezen beter op elkaar passen.
   
Verzekering: Hangt af van de verzekeringpolis