New Beauty :: Afdruk behandelingsoverzicht Lasek / PRK (ooglaseren)

Afdruk van New Beauty copyright 2005 :: www.newbeauty.nl :: www.newbeauty.be

BEHANDELING-OVERZICHT

Lasek / PRK (ooglaseren)
Onderwerp: Ogen

LASEK (Laser Epthilial Keratomileusis) is een veilige methode die op vrijwel ieder oog kan worden toegepast. LASEK komt voor uit de PRK-methode (Photo Refractieve Keratectomie). Het epitheel (toplaagje) van het hoornvlies wordt verwijderd. Nadat het is losgeweekt met een alcoholoplossing.

   
Variaties en technieken:

Hoe werkt LASEK?

Voorafgaande aan de behandeling wordt uw oog eerst met druppels verdoofd, zodat u niets van de ingreep voelt. Tijdens de ingreep wordt een ooglidspreidertje gebruikt om uw oog open te houden. Het epitheel wordt met alcohol losgeweekt van de onderliggende hoornvlieslaag en vervolgens brengt de laser uw oog in de juiste vorm. Het verdampen van een kleine hoeveelheid weefsel zorgt ervoor dat het hoornvlies iets vlakker wordt bij bijziende ogen en bij verziende ogen juiste iets boller.

   
Plaats van incisie & details: nvt
   
Verdoving: d.m.v. druppels
   
Duur: nvt
   
Na de ingreep: Na het laseren wordt uw oog gespoeld en plaatst de arts een zachte contactlens om het oog te beschermen. Dit kan tijdelijk pijnlijk aanvoelen. Na drie dagen vindt de eerste controle plaats. Er wordt met u doorgesproken welke druppels u thuis moet gaan druppelen volgens het druppelprotocol dat u reeds eerder heeft ontvangen. De medicijnen ontvangt u voor de behandeling.
   
Risico's: kans op droge ogen; infectie in het hoornvlies; hoornvliesdefect; blindheid; ondercorrectie; overcorrectie; haze; onregelmatig astigmatisme; glare
   
Vaak gecombineerd met:
   
Zichtbaarheid van resultaat:
   
Verzekering: