New Beauty :: Afdruk behandelingsoverzicht Borstlift

Afdruk van New Beauty © copyright 2005 :: www.newbeauty.nl :: www.newbeauty.be

BEHANDELING-OVERZICHT

Borstlift
Onderwerp: Borst(en)

Een borstlift geeft een andere vorm aan slaphangende borsten en tepels voor vollere, levendiger en meer jeugdiger uiterlijk.

   
Variaties en technieken: Zowel voor een borstreductie als voor een borstlift zijn verschillende chirurgische technieken mogelijk. Naargelang van het type borst dat je hebt, zal de ene techniek beter geschikt zijn voor jou dan de andere. Samen met de chirurg zal je dat uiteraard eerst grondig overleggen.

Een pure borstlift bestaat uit 3 of 4 stappen
1. Het verwijderen van het teveel aan huid.
2. Het formeren van een nieuw model.
3. Het verplaatsen van de tepel.
4. Indien nodig wordt ook nog een borstprothese ingebracht.
   
Plaats van incisie & details: Plaatsing van de incisies hangen af van de graad van de verzakking en de techniek die de chirurg hanteert. Meestal wordt er een incisie gemaakt in de huidplooi onder de borst en er zal een incisie gemaakt worden rond de tepel.
   
Verdoving: Algehele narcose
   
Duur: 1 tot 3 uur
   
Na de ingreep: De borsten zullen gevoelig zijn en er kunnen zwellingen en kneuzingen optreden. Er kan een tijdelijke over-correctie ontstaan. Binnen 2 weken kan je terug aan het werk. Het wordt aangeraden de eerste weken een speciale BH te dragen en sportactiviteiten te mijden.
   
Risico's: Littekens, a-symmetrie, infectie, bloedingen, verandering in gevoeligheid van de tepel of borsten en zakken van de borsten.
   
Vaak gecombineerd met:

- Arm-, dij- en billift
- Borstvergroting
- Buikwandcorrectie
- Herstellen van de tepel
- Liposuctie
- Mesotherapie
- Revisie van een borstimplantaat
- Tepelreductie
- Verwijdering van een borstimplantaat

   
Zichtbaarheid van resultaat: Kan permanent zijn, maar zwaartekracht, gewichtsverandering en ouder worden kunnen er voor zorgen dat er na 5 tot 10 jaar herstelwerkzaamheden nodig zijn.
   
Verzekering: Borstlift wordt als een cosmetische ingreep beschouwd; een dekking van de verzekering is dan ook niet van toepassing, met uitzondering van een borstkanker of een merkbare a-symmetrie van de borsten.