New Beauty :: Afdruk behandelingsoverzicht Revisie van een borstimplantaat

Afdruk van New Beauty copyright 2005 :: www.newbeauty.nl :: www.newbeauty.be

BEHANDELING-OVERZICHT

Revisie van een borstimplantaat
Onderwerp: Borst(en)

Herstel van een borstimplantaat wordt gedaan om asymmetrie te verbeteren, problemen met het implantaat op te lossen, het uiterlijk van de borsten te verbeteren en het algemene resultaat van de borstvergroting te verbeteren; dezelfde of nieuwe implantaten kunnen worden gebruikt.

   
Variaties en technieken: Variaties bevatten o.a. plaatsing van de incisie,positie van het implantaat, textuur van het implantaat, vorm en samenstelling (zoutoplossing of siliconen),capsulectomie.
   
Plaats van incisie & details: Meestal worden de incisies op dezelfde locatie geplaatst als bij de eerste ingreep.Opties voor de incisie zijn de tepelhof,onder de vouw van de borst,onder de oksel,of bij de navel.
   
Verdoving: Plaatselijk of algeheel
   
Duur: 1 tot 3 uur
   
Na de ingreep: Ongemak, zwellingen, strakheid van de huid, moeilijkheden om de arm te bewegen.Terug aan werk in ongeveer een week. Herstel is meestal makkelijker dan bij de oorspronkelijke borstvergroting.
   
Risico's: Verlies van gevoel aan de tepel, littekens, infecties, scheuren van het implantaat, verschuiven van het implantaat,asymmetrie,hematoom,capsulaire contractie en zichtbare rimpeling van het implantaat.
   
Vaak gecombineerd met: -Borstlift
-Buikwandcorrectie
- Liposuctie
- Verwijdering van een borstimplantaat
   
Zichtbaarheid van resultaat: Het resultaat van een borstimplantaat verwijdering is permanent, maar enig bijwerken kan noodzakelijk zijn na 5 tot 10 jaar.
   
Verzekering: De verzekering kan de kosten van het verwijderen van een implantaat vergoeden wanneer dit duidelijke pijn of capsulaire contractie veroorzaakt.