New Beauty :: Afdruk behandelingsoverzicht Borst-, kuit- en bil-implantaten

Afdruk van New Beauty © copyright 2005 :: www.newbeauty.nl :: www.newbeauty.be

BEHANDELING-OVERZICHT

Borst-, kuit- en bil-implantaten
Onderwerp: Mannen

Lichaamsimplantaten kunnen massa en volume toevoegen aan onderontwikkelde gebieden (zoals de borst, de billen, en de kuiten). Deze ingreep is voor zowel mannen als vrouwen geschikt.

   
Variaties en technieken: Meestal wordt gebruik gemaakt van een halfvaste siliconenimplantaat of zoutwater oplossing. (heel soms is het een combinatie van beide) Het verplaatsen van vet is ook een optie. Siliconengel en een zoutwater oplossing zijn de meest bekende en bestudeerde vulmaterialen. Niet alleen de keuze van het vulmateriaal moet gemaakt worden maar ook het oppervalk van het omhulsel. Je kan een ruwe of een gladde implantaat kiezen.
Bij borstimplantaten trekt het kapsel dat zich rondom de prothese vormt (normale reactie) soms samen. Dit kan leiden tot wat harder en pijnlijke borsten. Bij een prothese met een ruw oppervlak is de kans op kapselsamentrekking het kleinste.

Er zijn verschillende soorten implantaten zoals ronde implantaten en druppelvomige implantaten.
   
Plaats van incisie & details: De insnede voor het inbrengen van de prothese wordt in de huidplooi onder de borst, rond de tepel, rond de tepelhof of in de oksel gemaakt. De keuze van insnede hangt onder meer af van je persoonlijke voorkeur, de plaats waar het implantaat moet komen, van de vorm van je borsten en soms ook van het soort implantaat.
   
Verdoving: Plaatselijke of algehele verdoving.
   
Duur: 1 tot 2 uur per borst.
   
Na de ingreep: De huid rond de borst kan strak aanvoelen en er kunnen zwellingen ontstaan. Je bent beperkt in je activiteiten want je moet je zeker 1 tot 2 weken rustig houden en kan niet aan het werk.
   
Risico's: Er kunnen infecties ontstaan en je kan bloed en vocht vasthouden. Het implantaat kan verschuiven en dit kan resulteren in asymmetrie.
   
Vaak gecombineerd met:

- Gezichtschirurgie
- Gezichtsimplantaten 
- Liposuctie    

   
Zichtbaarheid van resultaat: De implantaten zijn permanent, maar bij vet verplaatsing kan het mogelijk zijn dat de ingreep periodiek moet worden herhaald
   
Verzekering: Borst-, kuit- en bilimplantaten worden beschouwd als cosmetische chirurgie; de verzekering zal deze ingreep daarom niet dekken