New Beauty :: Vrouwen voelen zich beter wanneer ze onthaard zijn

Afdruk van New Beauty © copyright 2022 :: www.newbeauty.nl :: www.newbeauty.be

ARTIKEL

Vrouwen voelen zich beter wanneer ze onthaard zijn
Bron: Redactie New Beauty

Publicatiedatum : 24-01-6000
Trefwoord : ontharing

Meer dan tweederde van alle vrouwen voelt zich vrouwelijker en aantrekkelijker en dus zelfverzekerder wanneer ze onthaard zijn. Dat is de conclusie die Procter & Gamble trekt uit haar Europese enquête; ‘Female Grooming Report’.

Wat het onderzoek echter niet meet is hoeveel vrouwen zich ontharen door middel van permanente ontharing.

Volgens het onderzoek doen vrouwen aan tijdelijke ontharing meestal vóór ze op reis gaan en voor een afspraakje. Ongeveer 77% onthaart zich het hele jaar door, en niet alleen in de zomer. Een vrouw onthaart zich volgens de enquête gemiddeld twee keer per week. De bikini is de zone die vrouwen vaak niet ontharen als ze gehaast zijn. De meerderheid van de Europese vrouwen (53%) vindt gladde onderbenen net zo belangrijk als onthaarde oksels.

Nederlandse en Belgische vrouwen hebben duidelijke voorkeuren als het op ontharingsmethoden aankomt. Afhankelijk van het te ontharen lichaamsdeel en het seizoen, passen ze hun keuze aan. Tijdens de wintermaanden gebruikt de helft van de vrouwen een scheermesje om te ontharen, terwijl 29% kiest voor epilatie, 15% gebruikt een epileerapparaat en 14% met wax. In zomermaanden blijft scheren de populairste methode maar stijgt het belang van epilatiemethoden tot 41% en ontharingscrème tot 22%. In de Zuiderse landen zoals Spanje, Portugal en Italië wordt meer gekozen voor epilatie. Opvallend is dat ongeveer één derde van de vrouwen het scheermesje van hun partner gebruikt, nochtans zijn deze niet aangepast aan een vrouwenhuid op de benen en kunnen ze snijwondjes veroorzaken.

De gemiddelde leeftijd waarop Europese meisjes zich beginnen te ontharen is tussen 14 en 15. Toch zijn er sommigen die al op hun 11ste de ongewenste haartjes verwijderen. Ontharen is dus een handeling die vrouwen hun hele leven lang blijven uitvoeren.

meer artikelen over dit onderwerp