New Beauty :: Cosmetische chirurgie wordt 'snelle snack'

Afdruk van New Beauty © copyright 3575 :: www.newbeauty.nl :: www.newbeauty.be

ARTIKEL

Cosmetische chirurgie wordt 'snelle snack'
Bron: Redactie New Beauty

Publicatiedatum : 10-05-8000
Trefwoord :

De cosmetisch chirurgische ingreep wordt steeds meer een 'snelle snack'. Waar iemand een paar jaar geleden nog weken uit de roulatie was om zich te laten verfraaien, hoeft diegene nu nog maar hooguit twee dagen achter de gordijnen te zitten

Deze ontwikkeling ziet dermatoloog Loek Habbema van Medisch Centrum 't Gooi in Bussum nu mensen steeds nadrukkelijker kiezen voor kleine ingrepen. ,,Die zijn veel subtieler en zien er ook natuurlijk uit. Een totale facelift is geen gezicht meer. Bovendien is de kans op complicaties veel minder dan bij grotere operaties. Mensen combineren liever een aantal kleinere ingrepen dan dat ze in een keer een grote ingreep laten uitvoeren'', licht Habbema toe.

Volgens de dermatoloog, die de trend wereldwijd constateert als fervent bezoeker van en spreker op congressen over de hele wereld, heeft het niet alleen te maken met de keuze voor kleinere ingrepen, maar ook met verbeterde technieken. Hij noemt onder meer de laserstraal die onder andere wordt gebruikt bij cosmetische ingrepen in het gelaat. Deze zijn nu zo verfijnd dat die de huid veel minder schade toebrengen.

Mensen willen volgens hem minder lang uit de samenleving zijn als ze een cosmetische ingreep ondergaan. ,,Vroeger was iemand zo'n zes weken thuis als zij/hij een facelift nam of de huidlagen liet weglaseren. De huid raakte dan opgezwollen, rood en bedekt met korsten. Om te herstellen van de kleinere ingrepen heb je misschien twee dagen of minder nodig.''

Aanzienlijk korter is ook een ingreep als borstverkleining geworden. Door een nieuwe techniek, die is afgeleid van de liposuctie van de onderkin of buik, kan deze operatie zonder littekens en onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. Habbema heeft zelf aan de wieg gestaan van deze nieuwe ontwikkeling door die te verfijnen. De basis werd gelegd door de Amerikaanse dermatoloog Jeffrey Klein.

Bij deze methode wordt het vet net als bij liposuctie uit de borsten gehaald. Door de samentrekking van de huid en het weefsel gaat de huid niet hangen. Voor zo ver Habbema bekend wordt deze nieuwe methode alleen nog door hem toegepast. Hij zegt ook met de nieuwe laserapparatuur te willen werken. Daarvoor is deze week een Amerikaanse collega naar Nederland overgekomen om Habbema te helpen met de nieuwe apparatuur. Naar eigen zeggen staan er al mensen op de wachtlijst die volgens de nieuwe methodes willen worden behandeld.