New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 





Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 28 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: Buikwandcorrectie (abdominoplastie)
Behandelingen Buikwandcorrectie (abdominoplastie)

Risico's en mogelijke complicaties

Bij een buikwandcorrectie kunnen, net zoals bij iedere ingreep, complicaties ontstaan. Hoewel de kansen hierop klein zijn, is het toch goed om te weten wat de mogelijke gevolgen zijn van een dergelijke ingreep.

Blauwe en gezwollen buik

Ten eerste is het normaal dat er na een buikwandplastiek blauwe verkleuringen ontstaan, daarnaast hebben de meeste patiënten ook een gezwollen buik gedurende vier tot zes maanden. Deze complicaties verdwijnen echter vanzelf.

Pijn

De pijn na een buikwandcorrectie kan per patiënt erg verschillen. Patiënten krijgen voor de operatie een recept voor pijnstillers, waardoor indien nodig, dit ongemak kan worden opgelost.

Infectie (1 tot 2%)

Er bestaat een kleine kans dat er een infectie wordt opgelopen tijdens de ingreep. Deze infectie kan worden genezen met een antibioticakuur. Echter een gevolg van infectie kan zijn dat het litteken minder fraai wordt. Het is uiteraard altijd mogelijk om daar verbetering in te brengen door middel van een littekencorrectie. Een dergelijke correctie wordt meestal pas één jaar na de operatie uitgevoerd en vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Infecties komen vaker voor bij patiënten die roken.

Litteken

Een enkele keer ontstaat een minder fraai litteken na een buikwandcorrectie. Dit komt het meeste voor bij mensen die genetisch aanleg hebben voor het vormen van verdikte littekens.

Hematoom

Ondanks het feit dat er bij een buikwandcorrectie drains worden aangebracht kan er incidenteel een hematoom ontstaan, dit is een opeenhoping van bloed. Als dit gebeurt, dient het hematoom, door voorzichtig afzuigen, of het opnieuw openen van de wond, verwijderd te worden.

Seroom

Een enkele keer komt het voor dat er lichaamsvocht wordt uitgescheiden, direct onder de huid. Dit noemt men seroom vocht. Indien dit een aanzienlijke hoeveelheid is moet het lichaamsvocht, door het voorzichtig wegzuigen verwijderd worden.

Necrose van het vetweefsel
Wanneer de huid, bij een buikwandcorrectie, opnieuw opgespannen wordt kan het zeer incidenteel voorkomen dat de bloedtoevoer naar het vetweefsel en de huid gestremd wordt. In uitzonderlijke situaties kan dit leiden tot necrose van het vetweefsel dat onder de huid ligt, dit is houdt in dat het vetweefsel afsterft. Necrose wordt aanzienlijk meer gezien bij patiënten met een fors overgewicht.

Verplaatsing navel
Bij een buikwandcorrectie dient de navel verplaatst te worden. Hierbij kan het voorkomen dat de doorbloeding wordt verstoord. Wanneer de littekentjes zich rond de navel samentrekken kan het gebeuren dat de navel niet meer geheel in het midden van de buik ligt.
Verder kan er een enkele keer een nabloeding voorkomen. Er moet dan nog een keer geopereerd worden, zodat de arts het nabloedende bloedvaatje kan dichten.

Overtollig huid

Een late complicatie van een buikwandcorrectie kan zijn dat er wat overtollig huid aanwezig is bij de heupen. Meestal trekt dit na verloop van tijd weg. Soms is het nodig deze ‘dog-ears’ (hondenoren) te verwijderen. Dit kan veelal onder plaatselijke verdoving in polikliniek van het ziekenhuis gebeuren.

Gevoelloosheid

Gevoelloosheid van sommige delen van de buik, wordt vaak gezien na een buikwandplastiek. Dit kan enige maanden aanhouden maar verdwijnt uiteindelijk vanzelf. Incidenteel kan het voorkomen dat er een blijvend verlies aan gevoel in een gedeelte van de onderbuik optreedt.

Hechtingen

Het is mogelijk dat het lichaam heftig reageert op de hechtingen die onder de huid zijn aangebracht. In dat geval probeert het lichaam de hechting te verstoten met als gevolg dat er een verbreed litteken kan ontstaan.

De wondranden wijken iets na de operatie

Deze complicatie komt enige tijd na de operatie voor. Over het algemeen is dit vrij onschuldig. Ook komt het soms voor dat het litteken langzaam geneest. Een gevolg van deze complicaties kan zijn dat het meer tijd in beslag neemt voordat het litteken mooi genezen is.


Print dit Printer vriendelijke pagina | Verstuur dit Stuur dit bericht door | Hits: 30250 |
 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border