New Beauty
 
    Home 
    Algemene info 
    Behandelingen 
    Klinieken 
    Artsen/specialisten 
    Salons 
    Nieuws 
    Videos 
    Tips & Tools 
    Boeken 
    Agenda 
    Links 
    FAQ 
 
Zoeken
 
Aanmelden
 





Bent u nog niet geregistreerd? U kunt zich inschrijven.
Als een geregistreerde gebruiker heeft u diverse voordelen en kunt u opmerkingen plaatsen onder eigen naam.
 
Online
We hebben 62 gasten en 0 leden online.

U bent een anonieme bezoeker. U kunt zich gratis registreren door hier te klikken
 
     
  New Beauty :: 1 Algehele verdoving

1 Algehele verdoving
Bron: Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie

Voordat je de narcose krijgt toegediend, wordt er bewakingsapparatuur op je aangesloten. Je krijgt plakkers op je borst om de hartslag te meten en een klemmetje op je vinger om het zuurstofgehalte in je bloed te controleren. Je bloeddruk wordt aan je arm gemeten. Je krijgt een naald ingebracht in één van je armen, waarop soms een infuus wordt aangesloten. Via deze naald kan de anesthesioloog de narcos inspuiten. Je valt binnen een halve minuut in een diepe slaap. Om de ademhaling tijdens de anesthesie te kunnen controleren wordt in veel gevallen, voordat de operatie begint, een plastic buisje in de keel gebracht. Je merkt daar niets van, want je bent dan al onder narcose. Tijdens de operatie blijft de anesthesioloog of assistent voortdurend bij je. De anesthesioloog bewaakt en bestuurt tijdens de operatie de functies van je lichaam.
Dankzij de bewakingsapparatuur kan precies worden vastgesteld hoe je lichaam op de operatie reageert. De ademhaling en de bloedsomloop kunnen zo nodig worden bijgestuurd en er worden medicijnen toegediend om de narcose te onderhouden. Je kan jezelf kort na de operatie nog slaperig voelen en af en toe wegdommelen. Dat is heel normaal. Met het uitwerken van de narcose kan er pijn optreden in het operatiegebied. Door de anesthesie, maar ook als gevolg van de operatie kan er misselijkheid optreden. Je kan de verpleegkundige gerust vragen om een pijnstiller of een middel tegen misselijkheid

Bijwerkingen van de narcose:
Na de operatie kun je je nog wat slaperig voelen, ook kan misselijkheid en braken optreden en kan je wat pijn krijgen. De verpleegkundigen weten precies wat ze je kunnen geven. Je mag er gerust om vragen. Heb je een zwaar of kriebelig gevoel achter in de keel, dan komt dat van het buisje dat tijdens de operatie in uw keel zat om de ademhaling te kunnen regelen. Die irritatie verdwijnt vanzelf binnen een aantal dagen. Veel mensen hebben dorst na een operatie. Als je wat mag drinken, doe dan voorzichtig aan. Mag je niet drinken dan kan de verpleegkundige je lippen nat maken om de ergste dorst weg te nemen.

Door verbetering van de bewakingsapparatuur, het beschikbaar komen van moderne geneesmiddelen en door een goede opleiding van de anesthesioloog en diens medewerkers is anesthesie tegenwoordig zeer veilig. Ondanks alle zorgvuldigheid zijn complicaties niet altijd te voorkomen. Zo kunnen er allergische reacties op medicijnen optreden. Bij het inbrengen van het beademingsbuisje kan uw gebit worden beschadigd. En door een ongelukkige houding tijdens de operatie kan een zenuw in de arm of het been beklemd raken, waardoor tintelingen en krachtverlies kunnen blijven bestaan. Het optreden van ernstige complicaties door de anesthesie is vrijwel altijd te wijten aan een calamiteit, of het hangt samen met je gezondheidstoestand voor de operatie. Vraag je anesthesioloog gerust of de anesthesie in je geval bijzondere risico's met zich meebrengt.

Print dit Printer vriendelijke pagina | Verstuur dit Stuur dit bericht door | Hits: 12145 |
 
     
     
  Informatie over plastische chirurgie en cosmetische behandelingen, klinieken- en specialistengids, nieuws, schoonheidssalons, video's en veel meer!
© 2004-2021 New Beauty :: Evensis Media BV, alle rechten voorbehouden
 
     
border